Skocz do zawartości

jak naprawic podgrzewanie w lusterku ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziwne ale jedno lusterko sie podgrzewa a drugie nie :mad2: co ciekawe zawsze myslalem ze lusterka sie podgrzewaja razem z wlaczeniem tylnej szyby ale u mnie grzeje sie jedno czy wlacze tylna szybe czy nie znaczy wydaje sie ze sie grzeje bo na jednym sniegu kupa a na drugim nic i splywa

jakies pomysly co jest ??

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

http://img844.imageshack.us/img844/2876/forumkr.jpg

Opublikowano
Lusterka grzeją automatycznie po przekręceniu zapłonu, musisz wyciągnąć szklo na jego wewnetrznej stronie jest takie kółko blaszane i do niego podpiety kabel zobacz czy wszystko gra czy jest napiecie itp.
Opublikowano
ustawiasz szkło lusterka maksymalnie na dół, w powstałą od góry szczelinę wkładasz jakiś cienki wkrętak i delikatnie podważasz szkło nic trudnego zobaczysz. Tylko ostrożnie bo siedzi ono na 4 zatrzaskach,które mogą pęknąć przy niskiej temperaturze.
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

co do naprawy to albo kup całe szkiełko z grzałką i mocowaniem albo na allegro samą grzałke uniwersalną za około 5 zł no i poodklejaj wszystko i posklejaj do kupy

styki mają takie same jak w oryginalnych

ja tak kiedyś zrobiłem bo też jedno nie grzało

Opublikowano
ja swoje również reanimowałem bo oryginał nie grzał, z allegro zakupiłem maty grzewcze zbliżone rozmiarami do szkła,docinka na wymiar, później klejenie i gotowe. Jedynie właśnie styki miały trochę węższe,ale wystarczyło delikatnie podgiąć wsuwkę i wszystko OK
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Jedno lusterko mi padło, więc sprawdzone zostały primo wiązki i secundo mata grzewcza. Padło to drugie, więc kupiłem zamiennik szkła z matą (100 PLN) i już działa wszystko.

A czy przypadkiem nie ma tak, jak ze spryskiwaczami, że lusterka się same włączają, ale jak temperatura spadnie poniżej x stopni C? W spryskiwaczach do chyba 6.5 stopnia...

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano

lusterka grzeją ciągle nawet gorącym latem

mam do nich kontrolkę więc wiem na 100% :D :D :D

z tym że mają prąd impulsami więc latem odstępy są długie

myśla że spryskiwacze działają podobnie

jedynie ciekawi mnie czemu tylna szyba grzeje mi obecnie tylko po włączeniu guzikiem a kiedyś sama co jakiś czas się włanczała -- kontrolka wtedy nie świeciła a tylko było widać paseczki na szybie

i robiło to się nawet jak było ciepło a wystarczyło lekkie zaparowanie (sex w aucie itp. :oops: )

Opublikowano

witam

kiedyś znalazłem takie coś na forum tym lub innym ale napewno BMW odnośnie grzania lusterek

Temp Range % of Time

below -10C 100% (totally on)

-10C thru 0C 75%

0C thru 15C 50%

15C thru 25C 25%

above 25C 0% (totally off)

Opublikowano

above 25C 0% (totally off)

nawet gorącym latem i rozgrzanym silniku lusterka grzeją

tak jak pisałem mam kontrolkę i zawsze ona miga więc prąd dochodzi