Skocz do zawartości

bmw e36 320i, parametry mapy gazu sekwencja

BiałyByQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam w swojej buni zalozony gaz sekwencja lovato i niestety ciezko ja ustawic idealnie, teraz wiem ze zdecydowalbym sie na STAGa bo mozna tam porownac mapy gazu do benzyny i bez problemu ustawic idealnie, samochod ogolnie chodzi dobrze na tej sekwencji ale czuje ze nie jest to tak jak byc powinno a Gaziarz moze ustawic ja tylko na czuja jezdzac ale ciezko ustawic ja tak zeby spalanie bylo idealne co do osiagow,ZATEM MAM PYTANIE DO POSIADACZY TYCH SILNIKOW Z SEKWENCJA CZY DYSPONUJA PARAMETRAMI KTORE MAJA USTAWIONE W SWOICH AUTACH I NIE MAJA ZASTRZEZEN DO SPALANIA I OSIAGOW, CHCIALBYM MIEC IDEALNIE TO USTAWIONE A BEZ KOPI Z INNEGO AUTA JEST TO CIEZKIE BO W MOJEJ INSTALACJI NIE MOZNA PODEJRZEC MAPY BENZYNY CZY GAZU TYLKO MOZNA USTAWIC ZA POMOCA WSKAZNIKOW ZUZYCIa NA PODSTAWIE BODAJZE OBROTOW(moze ktos posiada skan tej tabeli w ktorej wszystko jest pokazane ile powinno byc w danym zakresie), ale to tak jak pisalem na czuja, bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc bo wybralbym sie z tym do gaziorza i wstukal by mi tak zeby bylo idealnie,pozdrawiam

z cisnieniem itp to masz racje bo zalezy od producenta instalacji ale dysze dla danego modelu np. 320i sa wszedzie takiej samej srednicy(bodajrze 1,8mm) i dawka jest raczej taka sama, chcialbym miec wlasnie odwzorowanie na kogos ustawieniach zebym mogl zblizyc ustawienia swoje do kogos,pozdro

To prawda można zapodać mapę wtrysków z jakiejś rzędowej szósteczki. Ale na 99% i tak nie bedzie chodził dobrze bez kalibracji podczas obciążenia. Duzo zależy czy masz instalacje na rurce 6mm czy 8mm. Jeżeli robił to normalny zakałd to masz 8mm i da sie to jeszcze ustawić. Jeżeli sam zakładałeś listwe wtryskową to zwróć uwagę czy przewody miedzy wtryskiwaczem a kolektorem są tej samej długości. To kluczowe jeżeli chcesz zeby sie to w ogóle dało ustawić. Nie wiadomo ile w tej chwili maja nalatane wtryskiwacze ale ich praca w pozycji poziomej znaczeni skraca żywotność. Zanim zaczniesz cokolwiek kalibrować upewnij się ze cewki nie mają przebicia a świece są w ładnym stanie. Nowy filtr powietrza i szczelny układ dolotowy.