Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z temperatura wewnatrz auta... Dlugo sie nagrzewa a wskazowka nie dochodzi do pionu zatrzymuje sie tak okolo 70 stopni .Wiem ze to pewnie termostat ale jak sprawdzic ktory to ??
Opublikowano
nalepiej wymienic oba i po problemie jak masz troche zdolności manualnych to sam bez problemu wymienisz ja płacicłem na główny 180zł a za egr 130zł w serwisie poza tym jest duzo tematów wiec użyj szukajki :cool2:
Opublikowano

Termostat ERG wymontuj i sprawdz czy cos w nim lata lub jak jest zimny to puszcza powietrze. Jesli tak to on jest uwalony jesli nie to glowny.

Ogolnie obstawiam glowny.

Opublikowano
ja też stawiam na termostat, często nie on sam nawala ale jego obudowa - trzyma się w niej we właściwym miejscu za pomocą dwóch plastikowych haczyków - jak jeden się odłamie to termostat wyskakuje i już puszcza cały czas, na szczeście nowy zawsze wymienia się razem z obudową, tak jest sprzedawany. Roboty troszkę jest, dużo rzeczy go przykrywa, bez jakiegoś super doswiadczenia to raczej pół dnia niż godzinka
Opublikowano
nie ! termostatu Ci nie pokaże na kompie ! przecież koledzy napisali co masz wymienić ....
spokojnie! widze chyba nie chce poprostu wymieniac dwoch jak jeden jest uwalony i probuje znalezc najlepszy sposob na zdiagnozowanie problemu...