Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie miałem problem z akumulatorem więc wymieniłem na Centre Future, samochód odpalał wszystko pięknie , cacy. Dziś ok.2 miesiące po wymianie dodam że samochód był praktycznie codziennie jeżdżony. A teraz stał dwa dni , wsiadam i nie chce odpalić podłączyłem prostownik na godzinę i odpalił. Co może być tego przyczyną ?? Jak sprawdzić pobór prądu? Może to być popularny Jeż . Dodam że jak przekręcałem kluczyk na pozycję że już był komputer włączony to uruchamiała się dmuchawa i dmuchała tak pulsacyjne , na początku myślałem że to webasto ale czy to może być Jeż?
Opublikowano
Witam.U mnie jest podobna sytuacja.Po przeczytaniu forum i kilku poradach sprawdzilem rozrusznik.Niestety wszytsko z nim jest ok.Odlaczylem gpsa zeby nie pobieral pradu ale nadal cos wyciaga prad z aku.Teraz bedzie sprawdzany alternator.Jezeli dmuchawa dziala pulsacyjnie mozliwe ze jest to jezyk.Nie powiem na 100% gdyz u mnie tego nie bylo nigdy.Jedynie po sprawdzeniu u mnie dam znac co moze byc przyczyna.Jezeli alternator bedzie ok wezme sie za amplituner od radia gdyz slyszalem ze to lubi czesto siadac i zzerac prad.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam mialem takie same objawy ,nawet po wyciagnieciu kluczyka dmuchawa krecila,i pulsowala ,rozwalalo to aku.Tak przynajmniej mysle.Bylem dzis u elektryka i wymienil jeza ,zobaczymy czy pomoze?
Opublikowano
Tylko że samochód stoi bez kluczyka w stacyjce, tak więc nie powinien pobierać prądu . Najprościej sprawdzić - amperomierz w obwód i zamknięcie samochodu . W takim stanie powinien wskazywać ok 0,05 A.
Opublikowano
Mogłes przegrzać aku przez zbyt duże ładowanie alternatora :/ Wiem ze juz ktos poddal taka propozycje ale osobiscie spotkałem sie z sytuacja kiedy pomiar nic nie wskazal a alternator jednak swirował
Opublikowano
Stary, niesprawny aku trzymał 1 tydzień dojazdów do pracy, jak była w tygodniu trasa nie było problemu. BOSCH natomiast rozwiązał problem całkowicie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałem podobną sytuację, sprawdzili mi aku w aso i okazało się że jest kompletnie nie sprawny pomimo testu zwyklego, ktory pokazał poprawne napięcie-dziwne ale wymieniłem aku na nowy 95 bosch i jest idealnie

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...