Skocz do zawartości

320ci Centralny zamek, nie wysuwa rygielka przy otwieraniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, Panowie mam następujący problem. W pochmurne dni gzy jest dość mokro nie działa mi centralny zamek od strony kierowcy. Moduł komfortu odpada ponieważ był naprawiony (niepotrzabnie). Usterka polega na tym, że siłownik centralnego zamka nie ma siły jakby wysunąć rygielka. Zamykanie działa ok. Wyciągałem już zamek, wyczyściłem, nasmarowałem i dalej to samo. Jak postoi w garażu cały dzień (badz w innym suchym miejscu) to jest ok. Ręce opadają. Czy to może być jakaś usterka elektryczna, jakieś zwarcie? Szukałem na różnych forach, spotkałem sie z podobnym problemem, ale odpowiedzi zero... Edytowane przez kubasta16
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli uważasz, że to nie wina modułu to może być wina zawilgoconych wtyczek skoro usterka objawia się w wilgotne dni. Może gdzieś dostaje się woda na kable albo masz wodę we wtyczkach.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odgrzewam temat.

Mam dokładnie to samo chociaż nie zauważyłem jakiejś specjalnej zależności dni mokre a suche.

Jeszcze nic nie sprawdzałem i prośba o radę od czego zacząć? w którym miejscu dokładnie szukać wtyczek połączeń itp.?

Czy jest prawdopodobne że po prostu siłownik padł?