Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak wygląda oklejanie szyb? Ile szyb mogę sobie okleić, ile % i gdzie najlepiej to zrobić bo z tego co się orientuję muszą mieć atest? Możecie mi kogoś polecić? :D
Opublikowano

Witaj

w.g. obowiązujących przepisów szyby przednią, drzwi kierowcy i pasażera nie mogą być pokryte

żadną folią przyciemniającą. Jedyne dopuszczalne przyciemnienie to to fabryczne które posiada auto.

Z pozostałymi szybami możesz robić co chcesz.

Oczywiście to że folia posiada jakieś tam atesty i że robi to zakład wyspecjalizowany nie ma żadnego

znaczenia bo policja zabiera dowód a diagnosta nie powinien podbić przeglądu (czasem w życiu jest inaczej ale przepis to przepis)

Pozdrawiam

Niemirad

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

Opublikowano
jestem z warszawy :)

to nie jest żadna sztuka, każdy zakład w W-wie, który robi oklejanie/żyje z tego zrobi Ci to dobrze...jak Twoje jest auto z zdjęcia to pewnie jest z USA jak szukasz kolegi z USA to Szefem firmy zajmującej się oklejaniem z Puławskiej (WARSFOIL lub podobnie) jest kolo, który ma prywatnie M5 i jest ładnie oklejone (reklama firmy...), pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

a ja przyciemniłem sobie szyby w modelu E91 i po przyciemnieniu gorzej mi dziala antena radiowa

niestety jak sie dowiedzialem u dostawcy folii (firma Warsfoll) jest to normalne !!! dodam ze zastosowalem folie Armolite Raycer a powinienem Raycer + (podobno nie zakłóca działania telefonu, GPSa i radia)

szyby tylne w BMW e9x ma wbudowana antenę i to oczywiście wiedziałem z racji tego że zajmuję sie wymianą szyb i czasami przyciemnianiem ale w tym modelu samochodu powinno się zastosować folę bez metali które mogą zakłócić pracę w/w urządzeń

niestety nie wiem co mam zrobić teraz bo boję się ze przy zdejmowaniu foli mogę ściągnąć nitki od ogrzewania i anteny :(

ew. mogę pod spojlerem nad tylną szybą podłączyć dodatkową antenę tylko mam dylemat dlatego że wyjście ze wzmacniacza do szyby (czyli anteny) ma 3 piny i nie wiem dlaczego??

będę wdzięczny za każdą pomoc

Opublikowano
Jak byś był ze śląska tobym ci polecił kogoś kto sie zna na rzeczy w sumie to jeżdżą do niego z całej polski , no ale skąd mam wiedzieć skąd jesteś skoro nie wypełniłeś profilu .

Podrzuć te namiary

Opublikowano

Każdy warszat specjalizujący się w oklejaniu szyb zrobi ci to dobrze.

Ważne jeżeli nie znasz opini o nim to przynajmniej poproś o certyfikaty i przeszkolenia na folie które posiadają.

Ja w każdym swoim aucie przyciemniam dookoła jednakowo i jak dotychczas problemów nie miałem.

W e90 tak miałem i wygląd w całości przy srebrnym był super.

Teraz po trzech dniach posiadania e92 od razu zrobiłem tak samo przy czarnym jeszcze lepszy efekt.