Skocz do zawartości

330d Wyrwane kabelki z kostki sondy lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj miałem zamiar wybebeszyć kata i niestety podczas demontażu wyrwały mi się kabelki z kostki przyłączeniowej tzn, tylko od strony sondy lambda i naszczęście tylko piny powychodziły i teraz nie mam pojęcia w które gniazda które kabelki w związku z tym bardzo proszę jeśli ktos ma starą sondę lambda z silnika 3,0d chyba z 2,0d 150 KM były takie same mój samochód spełnia normy spalin euro 4, ale jeśli ktos ma schemat lub cokolwiek bym mógł to poskładać byłbym bardzo wdzięczny.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Widzę że nie ma reakcji na moja prośbę to odpowiem na pytanie sobie sam, wtyczka jest taka sama jak w 320d 150KM i 330d sprawa wygląda tak jest pięć kabelków pin numer 1 czerwony kabelek pin nr.2 żółty kabelek, pin nr.3 biały kabelek, pin nr.4 siwy kabelek, pin nr.5 zaślepiony brak podłączenia i pin nr.6 czarny kabelek a jak do tego doszedłem ano na allegro, zadzwoniłem do Pana który miał na sprzedaż taką samą sondę lambda na sprzedaż a że był na tyle uprzejmy podał mi podłączenia tych kabelków i sprawa załatwiona, myślę że komuś się może przydać w przyszłości jeśli przydaży mu się coś podobnego jak mi, przy okazji tej roboty zrzuciłem skrzynię biegów i zajrzałem do sprzęgła, docisk sprzęgła i tarcza w bardzo dobrym stanie, niestety koło dwumasowe wywalone tzn. nie jakaś tragedia ale luzy na sprężynach są, więc jutro zamawiam nowe koło dwumasowe i wymieniam, sprzęgła nie ma sensu jak wygląda bardzo dobrze, no i łożysko oporowe też wymieniam, oprócz tego myślałem że jest gorzej z łożyskiem na wałku sprzęgłowym że również wywalone ale od strony skrzyni i od strony silnika suchuteńko, okazało się że ten olej którym był zarzygany cały silnik od dołu to jest olej który wyciekał przez nieszczelności kolektora ssącego a nie przez wywalone koło dwumasowe, szczerze to moje koło aż takie rozklekotane nie jest tylko ma luzy na sprężynach ale i tak je wymienię skoro wszystko rogrzebane.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D