Skocz do zawartości

320d 1998r auto ciagnie tylko od dolu do ok. 2200 obr/min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem auto ciagnie tylko od dolu do okolo 2000-2200 obr/min potem zaczyna jechac jakby ciaglo przyczepe bledy z INPA:

-EGR ktory ma odlaczony

-start-of-injection actuator-controller- blad wedlug tlumaczenia rozpoczęciu wtrysku siłownik-sterownik

-controller start-of-injection blad tlumaczenie kontroler rozpoczęciu wtrysku

robilem tez test analogowy1 w INPA z ktorego wynika ze rozjezdzaja sie wartosci zmierzone od zadanych konkretnie chodzi o poczatek wtrysku przy wyzszych obrotach powyzej 2 tys/obr schodzi do zera

Dodam ze spalanie w normie podejrzewam ze cos w pompie siadlo tylko co?

Opublikowano
Ja mam bład wtrysku sterujacego.Na inpie jest caly czas wartosc zero w wymaganych wartosciach,ale samochod idzie ladnie od dolu az do samego konca.
Opublikowano

Do tematu mogę dodać ze ostatnio wymienialem przeplywke ( na uzywke od kolegi fornal) i robilem update softu nawet reset map paliwa wszystko wedlug instrukcji viewtopic.php?f=69&t=130670

poniewaz mialem ta nieszczęsna przeplywke z koncowka ..314 na niej auto lepiej szlo ale moc przyrastala skokowo