Skocz do zawartości

320d 150km 2003 rok dziwne odgłosy z silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem z moją bunią a mianowicie jest to 320d 150KM jest z końcówki 2003 roku ma przejechane 255000 tys km kupiłem ją w Niemczech pół roku temu i sen z powiek spędza mi dziwny odgłos dochodzący gdzieś z silnika to tak jakby metal uderzał o metal byłem dzisiaj u mechanika podłączył mi auto pod kompa ale nie wykazało żadnych błędów. Dodam że nie ma problemów z wachaniem obrotów, zero spadków mocy, spalanie cały czas takie same, pali nawet gdy jest zimny, jedynie gdy pierwszy raz ją zapalam przez jakieś 30 sek widać troszeczkę siwego dymu z rury ale póżniej wszystko oki. Mechanik powiedział że to może być jakaś usterka mechaniczna silnika. Co to może być macie jakieś pomysły?
Opublikowano

Witam

Czy jest to meteliczne grzechotanie podczas ruszania i cofania?

Czy podczas wyłączania silnika słychać metaliczne stuknięcia?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D