Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkicm. Mam mał problem odnośnie tylnej wycieraczki w kobiaku kupilem ta bemke tydzien temu i bylo polamane cale ramie wiec zamowiel ramie i dzisiaj zalozylem ramie nalozylem pioro wlaczam tylna wycieraczke a ona nawet niechce sie ruszyc co jest kotos moze wie jak sie z trym uporac
Opublikowano
Więc musisz ją rozkręcić i przeczyścić czpień który jest w środku a potem wszystko nasmarować i poskładać.
Opublikowano
Roboty jest na 40min.Podnosisz szybę wykręcasz śrubkę przy osłonie plastikowej zaznaczona na zdjęciu http://img713.imageshack.us/img713/5208/1307857856.jpg potem wyciągasz osłonę plastikową do góry. Następne klucz 13 i odkręcasz śrubę z trzpienia psiknij wd40 będzie łatwiej .Po odkręceniu śruby wybijasz trzpień do dołu, powodzenia.
Opublikowano
No pięknie to opisałeś!!! Teraz chyba nawet ja będę mógł sam to zrobić. Jak lać przestanie.... :duh:
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
witam panowie sluchajcie jestem w trakcie naprawy tego ale mam problem z odkreceniem tej duzej sruby pod ramieniem wycieraczki to jest chyba 22 no nie idzie jej wykrecic co robic ratujcie
Opublikowano
Jak dobrze pamiętam to do wybicia tego trzpienia nie trzeba odkręcać tej nakrętki ,ona trzyma cały ten plastik do szyby.
Opublikowano
a zabezpieczenie wyjąłeś.' trzeba zdjąć zawleczkę która jest zaraz za frezem.
Opublikowano
popsikaj dobrze WD z góry i z dołu , załóż wycieraczkę a z tyłu jakieś rur-cęgi i równomiernie zaczynaj ruszać w lewo i prawo. co jakiś czas psikaj z dołu i z góry penetratorem. nie ma bata na ''Mariole'' ,musi pościć.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam panowie robiłem nie dawno tą wycieraczkę ale jest problem ponieważ na początku jak naciskałem guzik żeby wycieraczka z tylu przetarła szybę to się troszkę ruszyła a teraz nic nie chcę się ruszyć nie słychać silniczka a ni nic i na dodatek płyn nie leci z tylniego spryskiwacza i jak myślicie panowie co się stało czy silniczek padł czy jakiś bezpiecznik czy co ?
Opublikowano

mam to samo,caly ten mechanizm jest poprostu slabo wykonany.U mnie akurat brakuje tego bolca,ktory przenosi moment obrotowy i ztego powodu calosc nadaje sie do wymiany.Tobie tez zalecam wymiane na nowy,koszt to 150zl na allegro,ja na dniach zamawiambo poszukiwanie uzywanego mechanizmu jest bez sensu.

Tu masz linka do aukcji jak cos :mrgreen: :arrow: http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=mechanizm+tylnej+wycieraczki+bmw+e39&category=50778&country=1

Opublikowano

Kompletny zestaw (czyli mechanizm wycieraczki i mechanizm otwierania tylnej klapy) w ASO kosztuje ok 300 PLN. Mój był tak przerdzewiały i zapieczony, że trzpienia nie dało rady wyciągnąć (szyba robiła się w V, a trzpień ani na mikromentr nie drgnął), a szyba otwierała się w trakcie jazdy (wymiana wiązki nie pomogła).

Wymiana na dniach :mrgreen:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
aha więc tak mi radzicie nie warto tego reanimować. to teraz będę miał taką prośbę ponieważ mechanik zemnie żaden a mechanikom nie wierze bo to są straszni partacze i wszystko mają gdzieś to wole zrobić to sobie sam tylko jak byście mogli mnie trochę poinstruować jak za to się zabrać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ma ktoś z was sprawdzony sposób jak odkręcić tego imbusa co trzyma ten plastik na wycieraczce??

Jest on lekko objechany, i dość mocno zapieczony, nie mam się jak dostać do mechanizmu, a strasznie mi brakuje wycieraczki.

Wszystkie części mam, ale nie wymienie tego bo nie idzie odkręcić :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli mam rozumieć, że poza śrubką są jeszcze jakieś zatrzaski?

Duże jest ryzyko uszkodzenia szyby?

Bardzo delikatna jest?

Opublikowano
A ma ktoś z was sprawdzony sposób jak odkręcić tego imbusa co trzyma ten plastik na wycieraczce??

Jest on lekko objechany, i dość mocno zapieczony, nie mam się jak dostać do mechanizmu, a strasznie mi brakuje wycieraczki.

Wszystkie części mam, ale nie wymienie tego bo nie idzie odkręcić :/

Grrr użyj najpierw człowieku szukajki. Pisałem o tym wyczerpująco a potem widzę że komuś nie chce się szukać i błądzi grrrrr :)

Możesz rozwiercić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie jest to moje pierwsze forum, na którym się zarejestrowałem, i zawsze używam szukajki.

Poporstu niektóre tematy są trochę dziko opisane, i ciężko je znaleść, więc wydaje mi się że lepiej podpiąć się do pokrewnego istniejącego tematu, niż zakładać całkiem nowy :)