Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisałem w dziale opony, ale zanim tam ktos odpowie...

Z tego co wiem to BMW do E60 zaleca przy feldze 8 x 17 cali opone 245/45/17. Czy zakładać (na lato) 225/50/17 czy lepiej jednak 245/45/17?

Jakie macie z tym doświadczenia?

Opublikowano

Witam, w zeszłym sezonie jeździłem na felgach 8x17 z oponami letnimi 245/45/17 a teraz na zimę wrzuciłem na te felgi opony zimowe 225/50/17. Różnica jest żadna. Więc moim zdaniem zakładaj co wolisz.

Pozdrawiam!

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na komforcie nie traci na 245? przynajmniej nie czujesz tego?
Opublikowano
na komforcie nie traci na 245? przynajmniej nie czujesz tego?

Komfort o niebo wyższy na 225/50/17 ale obraz mam zafałszowany bo letnie miałem 245/45/17 RunFlat :duh: a te zimowe 225/50/17 są "zwykłe".

Na runflatach jeździło się jak po kartoflisku niestety. Nie polecam !!!

Mam porównanie dotyczące komfortu do opon 245/40/18 i powiem szczerze że 225/50/17 są tylko niewiele bardziej komfortowe.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi