Skocz do zawartości

525 TDS temperatura silnika

baczek619

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie posiadam BMW E34 525 TDS i od pewnego czasu mam problem z temperaturą. Samochód po odpaleniu dość szybko nabiera temperatury a po przejechaniu 2 km wskaźnik temperatury wchodzi na czerwone pole. Wymieniłem termostat ale to nic nie pomogło. Zwracam się z prośbą o rade co mam zrobić

MOD EDIT: Proszę tytułować tematy zgodnie z zasadami określonymi tutaj viewtopic.php?f=71&t=117569 Kolejny błędnie zatytułowany temat nagrodzę ostrzeżeniem!

W pierwszym wątku w tym dziale forum o e34 znajdziesz potrzebne informacje. Gdybyś jednak miał problem ze znalezieniem to będzie mniej więcej tu ===>>> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=71&t=101732&sid=d198f0366ca29259660b1f19203725a2

odpowietrzyłem chłodnice tak jak pisali. przez 20 min jazdy było wszystko ok ale znowu się zagrzał odkręciłem korek ze zbiornika płynu i ku mojemu zdziwieniu zaczoł wyciekać gdzieś z dołu samochodu płyn. prosił bym o jakąś podpowieć co mam zrobić :(

Pewnie płyn uciekł ci przelewem. Tzn. od zbiorniczka idzie rurka po stronie pasażera jest skierowana w dół, która ma zadanie wyrzucić nadmiar płynu. Duże masz ciśnienie w układzie? Jesli termostat jest OK, pompa wody jest OK, TDS się sam odpowietrza(nie ma odpowietrzników). Mi to wygląda na uszczelkę bądz głowicę. Mi też wywalało płyn przelewem a ciśnienie było bardzo duże przyczyną okazała się uszczelka pod głowicą. :duh:

kolego. w tych autach stosowane są pompy wody z łopatkami plastykowymi. często się sypią. wyjmij pompe i sprawdź jej wirnik. jeśli jest popękany to znalazłeś problem, ale i za razem masz problem, bo jeśli nie ma ich blisko pompy to poszły w układ i albo coś zatkają albo będą krążyć po układzie i rozwalą ci nową pompkę...