Skocz do zawartości

328i parowanie reflektorów

feel_x

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Witam.

Jakis tydzien temu zaparowal mi jeden z reflektorow. I to naprawde mocno, nie taka tylko lekka mgielka ale az krople wody i do dzis to siedzi w reflektorze. Auto mam 2 lata na samym poczatku wymienialem w obu lampach uszczelki na nowe, przed dwa lata nie mialem problemu z parowaniem. Ponoc siedzi tam jakas gabka do odpowietrzania i ja powinno sie wyczyscic. tylko w ktorym ona jest miejscu. I druga sprawa soczewki od ksenonow sa zamglone. Pytanie jak w e46 przed liftem dobrac sie do soczewek??? jak sciagne klosz to z zewnetrznej strony moge wytrzec ale jak od strony zarnika?? czy trzeba wymontowywac cala lampe?? czy wyciaga sie jakos sama soczewke??

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Z zewnatrz czyscilem jak rozbieralem dwa lata temu wtedy tez wymienialem obie uszczelki na nowe. Problem w tym ze po przetarciu jej z zewnatrz nadal wyglada jak zarowka mleczna, a domyslam sie ze powinna byc taka jak tu viewtopic.php?f=15&t=38772&hilit=czyszczenie+soczewki widac ze kolega ace-e 34 dopiero po wyczyszczeniu z dwoch stron usunal ten brzydki nalot. Mozliwe ze znow musze wymienic uszczelke ale slyszalem tez ze za parowanie reflektora odpowiedzialny jest jakis maly odpowietrznik, ze jak sie przytka to nie ma cyrkulacji powietrza odpowiedniej i paruje.

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Znalazlem to odpowietrzenie. Niestety na reflektorze ktory jest zaparowany nie mam tej zagietej gumowej koncowki. Na drogim jest. Domyslam sie ze dlatego wlasnie jest zaparowany. Teraz pytanie. Jak dokupic te koncowke? Na realoem szukalem tam gdzie budowa reflektora ale nie ma jej w ogole na rysunku. Chyba ze isc do serwisu bmw z ta druga pokazac o co chodzi i moze w taki sposob ja dokupie :roll: teraz pytanie bo bede rozbieral aby pozbyc sie wody, jak wymontowac soczewke od xenonu aby ja przeczyscic od strony zarnika???

🙃🙃