Skocz do zawartości

318d pomoc w sprawie kupna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy tutaj, wiec Dzien DObry :)

Rok czasu jezdzilem E46 320D 136 km 2001 przed liftem, teraz mam zamiar zakupic lifta i mam pare pytan ?

czy wychodzil wersje w ktorych wlanczalo sie halogeny przednie tylnie jednym guzikiem, bo zauwazylem ze kilka ma jeden a w mojej mialem dwa na przod i tyl odzielnie, wiec to mnie zastanawia ?

I co myslicie o tym motorze 116 km w dieslu jak osiagi czy bardzo mulowaty czy da sie go podniesc w mocy ?

Opublikowano

Nie ma halogenów na tył, poza tym było by to niezgodne z przepisami.

Jeden przycisk może oznaczać iż nie ma którejś z tych opcji (halogen)

Opublikowano
Ale na allegro widze pare ktore maja halogeny z przodu bo chyba kazde po lifcie mialay a maja jeden wlacznik a nie dwa
Opublikowano
Jeżeli chodzi o silnik to do potworów mocy nie należy ale do codziennego użytkowania wystarczy no i jest ekonomiczny to zależy jaki styl jazdy preferujesz ale widziałem kolegów którzy podnosili moc do 143 km ale ja się nie wypowiem bo mam 330d i jak dla mnie, jest to najlepszy silnik w dieslu w BMW ale nie będę zachwalał swojego bo to nie o to chodzi ale jeśli chcesz to możesz sobie porównać różne wersje silnikowe 318d, 320d i wtedy stwierdzisz co ci odpowiada, najlepszą opcją jeśli szukasz ekonomicznego i w miarę zrywnego jest 320d a różnica w spalaniu pomiędzy 318d jest niewielka, tylko trzeba dobrze szukać by się nie nadziać na jakąś padlinę a jeśli szukasz mocniejszych wrażeń to polecam 330d z tym silnikiem wrażenia gwarantowane a spalanie pomiędzy 320d to zaledwie litr-2 litrów paliwa to zależy od stylu jazdy. Nie wiem czy pomogłem rozwiać twoje wątpliwości ale warto się zastanowić by później nie biadolić po zakupie a mogłem wziąć ten a nie wziąłem. Pozdr Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Myśle że te pieniądze które wyda za akcyze jesli bedzie sprowadzany z zagranicy to lepiej dołozyć do zadbanej 320d po lifcie bo przypominam że powyżej 2 litrów pojemnosci płaci się 18%..
Opublikowano
Wracajac do pytania kolegi, tak sa egzemplarze z jedym przyciskiem na halogeny i z dwoma, te z jednym roznia sie tym ze fabryka nie dala na przod halogenów tylko zaslepki halogenowo podobne wiec wtedy auto ma tylko przeciwmgielne tylne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do 318d to auto jeździ całkiem przyzwoicie jak na swoje 116KM. Odradzał bym go wtedy kiedy dużo jeździ się w 3-4 osoby, bo wtedy czuć trochę braki mocy przy wyprzedzaniu. Spalanie małe, jakie pisał nie będę bo to grząski temat :mrgreen: Silnik nie wysilony, można mu spokojnie dorzucić 15-20 KM bez skutków ubocznych.
Opublikowano
można i z powrotem zrobic go na 320d i to silne, tylko po co? nie spali już 4.5 literka czy mniej jak ktoś umie, po to zrobiono 318d, 116d i takie tam - mało ich tylko widac, fabryka już pewnie nawet nie nalepia tych oznaczeń i tak każdy zrywa :) co to, wstyd oszczędnie jechac? a każde bmw ma wystarczające osiągi, tak uważam, patrz przede wszystkim na stan pojazdu nie na rodzaj silnika, jak dobrze wybierzesz to i z 3.0 beny będziesz zadowolony, wcale nie z tytułu spalania zresztą..