Skocz do zawartości

CB Radio - jaki zestaw? gdzie zamontować? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E60 SEDAN 2003r.

Noszę się z zamiarem zakupu CB-radia. Proszę o rady i pomoc w tej sprawie. Jeżeli możecie podzielcie się swoimi doświadczeniami, jakie zestawy posiadacie i gdzie zamontowaliście radio i głośnik w samochodzie ;)

Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano

Ja mam radyjko UNIDEN 520XL wsadzone w schowek po lewej stronie kierowcy... idealnie się tam mieści i nie przeszkadza :D

a na klapie z tyłu antenke na magnes president missouri i wszystko jest lala :8)

Opublikowano
Ja mam radyjko UNIDEN 520XL wsadzone w schowek po lewej stronie kierowcy... idealnie się tam mieści i nie przeszkadza :D

a na klapie z tyłu antenke na magnes president missouri i wszystko jest lala :8)

No to kolego zrób fotki i się pochwal jak to wygląda :)

Opublikowano

nie wiem jak duze jest to radio ale takie umiejscowienie nie jest najbezpieczniejsze - w razie wypadku masz po kolanie....

mam CB (presid.harry III) i zainstalowalem je w siatce przy nogach pasazera;

na dachu antena z magnesem 12cm (siro omega 27).

Rozmawialem z instalatorem CB i jesli ktos decyduje sie na schowek, ktory wspomniales to trzeba go "zniszczyc"-tak aby schowalo sie cale; ja nie chcialem niszczyc auta...

pzd K.

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

A ja mam radyjko przenośne Midlanda, do tego antenę President Misouri. Zasilanie radia z tylnej zapalniczki w środkowym tunelu. Kablem antenowym wychodzę przez środek kanapy dzielonej do bagażnika i dalej antena idzie na klapę w miejscu, gdzie przyklejona jest folia zabezpieczająca.

Jak nie używam radia, chowam antenę do bagażnika, a radyjko do tylnej kieszeni fotela kierowcy. Najmniej inwazyjna instalacja :)

Opublikowano
Ja mam radio President Johnny II ASC zamontowane na stałe z prawej strony tunelu środkowego na wysokości kolan pasażera. Zasilanie pociągnięte pod instalację. Antena też President Missouri i też zamontowana na stałe do klapy bagażnika po lewej stronie. Nigdzie nie widać żadnych kabli, wszystko ładnie działa :)

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano (edytowane)

nie wiem jak duze jest to radio ale takie umiejscowienie nie jest najbezpieczniejsze - w razie wypadku masz po kolanie....

mam CB (presid.harry III) i zainstalowalem je w siatce przy nogach pasazera;

na dachu antena z magnesem 12cm (siro omega 27).

Rozmawialem z instalatorem CB i jesli ktos decyduje sie na schowek, ktory wspomniales to trzeba go "zniszczyc"-tak aby schowalo sie cale; ja nie chcialem niszczyc auta...

pzd K.

to chyba tylko jedyny minus tego sposobu montazu (kolano) co do niszczenia schowka- nic podpobnego. Musialem tylko wywiercic na koncu schowka dziurke zeby puscic kable a po wyjeciu radia trzeba sie niezle schylic zeby ja dojzec. Dla mnie bardziej liczylo sie to zeby bylo to zrobione estetycznie bez rzadnych kabli itd.. No i zeby sie wszystko za bardzo nie rzucalo w oczy. Kabel antenowy przeciagnalem progiem i wszystko jest piękie ładnie:)

Edytowane przez skovroon
Opublikowano
No cóż napisałem że jest umiejscowione między fotelem a konsolą.Raczej przy boku kierowcy,więc do kolana daleko.Po prostu mam na wysokości zapięcia pasa,więc w niczym nie przeszkadza a wręcz przeciwnie bo pod reką.Co do schowka po lewej stronie to właśnie tam jest kolano 10 cm za radiem(bo też próbowałem tam kłaść radio.Więc tam sobie darowałem ze względu właśnie na wypadek próby wbijania radia głębiej w schowek lewym kolanem przy awaryjnym hamowani a nie daj Bóg przy wypadku.Ten schowek ma być zamknięty i miękki dla kolana.
Opublikowano
:) właśnie stoję przed identycznym dylematem. Chcę radio które będzie dyskretnie ukryte w samochodzie ale żeby nie być przy odsprzedaży posądzonym o TAXI :) szukam ciekawego miejsca. Widziałem u użytkownika na innym forum zainstalowane właśnie w schowku pod kierownicą - pytanie czy nie będzie to zbyt duża demolka samochodu. Korzystając z okazji - potrzebuję też antenę - subtelną - najlepiej jak najkrótszą ale z dobrymi parametrami - możecie coś polecić ??
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
:) właśnie stoję przed identycznym dylematem. Chcę radio które będzie dyskretnie ukryte w samochodzie ale żeby nie być przy odsprzedaży posądzonym o TAXI :) szukam ciekawego miejsca. Widziałem u użytkownika na innym forum zainstalowane właśnie w schowku pod kierownicą - pytanie czy nie będzie to zbyt duża demolka samochodu. Korzystając z okazji - potrzebuję też antenę - subtelną - najlepiej jak najkrótszą ale z dobrymi parametrami - możecie coś polecić ??

antena o ktorej napisalem powyzej- db, duzy 12cm magnes (nie odleci przy wiekszej predkosci-testowalem do ok 180km/h), ma bdb parametry-podobno jedna z lepszych w tej klasie, wysokosc 95cm, kolor czarny powod. ze nie rzuca sie w oczy.

e60/61-jedyne miejsce gdzie ladnie schowasz to schowek pod kierownica-ale IMO jak wspomnialem to niebezpieczne rozwiazanie; bez lekkiej demolki nie zamontujesz dyskretnie radia w tym aucie :cry:

pozdrawiam Konrad