Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Was serdecznie :)

nie bardzo wiem gdzie wkleic tą wypowiedź... ale prosze wybaczyć nowicjuszowi

do meritum....

chciałbym Was zapytać .... i jak myślicie co zrobi BMW Polska w mojej sprawie.jestem "szczęsliwym" posiadaczem E90 ( salonowa na gwarancji optimum przebieg 42 tys) i ... przeklinam ten dzień w którym przyszło mi do głowy zamieniać honde na BMW

auto ma 40 tys przebiegu i jest to zwykły samochód niezbyt wart swojej ceny .. ale tutaj to sam jestem sobie winien :(

kłopoty niestety zaczeły się z serwisem

Zgłosiłem usterke w postaci "odstającego" podszybia którą zobowiazano się usunąc w ramach gwarancji oczywiscie.

Wielkie było moje zdziwienie gdy odkryłem po przyjezdzie do domu ze odstające podszybie zamiast wymiany zostało ordynarnie podklejone czymś co wygląda jak silikon a fachowo nazywa sie ponoc klejem butylowym... niestety przy okazji niejako autoryzowany serwis uszkodził przednią szybę zarysowywując ją na odc 10-15 cm przy czym nie wiem czy jest to rysa czy pęknięcie !

wysłałem w tej sprawie list do serwisu i do BMW polska ale jak dotąd cisza......

- idziemy dalej :) pakiet optimum kosztował ponad 7 tys wiec grzecznie w kilku mailach wysłanych do bmw polska zapytałem czy na czas napraw gwarancyjnych przysługuje samochów zastępczy ( jak w wiekszosci firm).... 2 miesiące BRAK ODPOWIEDZI ( hasło reklamowe :)z BMW Mobile Care "wymieniamy czesci podczas gdy Ty wymieniasz samochód" , rzeczywistosc .. auto zepsute a kliencie szukaj sobie transportu sam :))

- z tego co zauwazyłem poziom obsługi w tym kompetencje niczym nie roznią sie od tego jaki byl w FSM w latach 80 z tym ze teraz nie maja tych niebieskich fartuszków tylko garniturki :)

na razie nie pisze ktory to serwis w nadzeii ze otrzymam jakąs konstruktywną odpowiedz niemniej jednak jest to moje ostatnie BMW w zyciu !!!

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no nie mów że byłeś u Fusa ;)

Miałem samochody kilku innych marek i wiem jak to powinno wyglądać, jak na razie moje oczekiwania spełnia wyłącznie serwis Bawaria Motors w Warszawie. pozdrawiam

Opublikowano

Kolego G.R skoro powiedziałeś A to powiedz i B, który serwis Cię tak potraktował?

Wracaj do nich (od razu mogłeś po tym jak zobaczyłeś jak to zostało wykonane + zniszczenie szyby) i zrób najnormalniej w świecie awanturę, wezwij kierownika, itd. Z nimi trzeba krótko. Płacisz - wymagasz, a oni wykonują swoją pracę.

Pzdr.

Opublikowano
Sory ale jak dla mnie to cyrk to tez jest to ze zamiast wziasc w auto i wracac do nich czym predzej to ty piszesz list. Halo to nie usa, tu sprawy zalatwia sie szybko i glosno a nie w sadzie przez dluugie miesiace jak u hamerykanow :D

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

oczywiście ze pojechałem ! na drugi dzień

przepraszali ... i obiecali ze ustalą "jakąś" rekompensatę !

trwa to już 2 tygodnie .. USTALANIE REKOMPENSATY :) odpowiedzi i kontaktu BRAK !

oczywiście, że też wysłałem list :) i to nawet polecony i to zarówno do dealera jak i do BMW Polska ... czekam również na kontakt czy odpowiedź

a który to serwis... zanim doczekam się propozycji "rekompensaty", a nóż będzie uczciwa i nie ma co robić im złej reklamy - napiszę tylko, że to autoryzowany serwis w małopolsce :)

Opublikowano

tak jak napisałem zanim BMW łaskawie odpowie nie chce robić antyreklamy :)

niemniej jednak chciałem Was uprzedzić.... ze zarówno serwisy jak i BMW Polska chyba mają "gdzieś" klienta

wydaje mi się, że za takie pieniądze obsługa powinna stać na wyższym poziomie aniżeli a markach "budżetowych" ale widać się mylę.....

szczerze to 1 raz zdarzyło mi się żeby serwis narobił tyle kłopotów ... ( pól roku użytkowania auta)

- raz porysowali mi błotnik, mechanik bowiem w kieszeni spodni nosi "zapięty" metalowy długopis którym oczywiście nachylając się drapie lakier

- zgłaszam usterkę, przyjmują zamówienie i zapominają o sprowadzeniu części

- umawiam się na naprawę a naprawiają tylko część rzeczy o pozostałych ... znów zapomnieli

- radio :) chcieli wymieniać 2 dni bo muszą się łączyć z Bawarią :) hahah ( moim zdaniem to nie star trek tylko bmw 3 )

- MÓJ CZAS ma się w nosie ale widać jaki kraj takie obyczaje !

a co do BMW Polska to wysłałem do nich kilka maili też w innej sprawie i niestety tez pozostały bez odpowiedzi.

interesuje mnie bowiem dlaczego mam płacić za auto zastępcze na czas naprawy gwarancyjnej.

usterka, niezależna ode mnie - powoduje ze mam niesprawny samochód, oddaje go serwisu i co na butach mam sie dalej poruszać ? zapłaciłem za pakiet optimum nieco pieniążków i można byłoby chyba coś w tym zakresie zrobić tym bardziej ze BMW Mobile Care wskazuje ze na czas naprawy pokrywają koszty wynajęcia samochodu.... ja nie chce "7" może być nawet seicento ale żebym nie musiał kombinować z dowozem odwozem etc tym bardziej ze nie umieją zrobić wszystkiego na raz.

Opublikowano
niemniej jednak chciałem Was uprzedzić.... ze zarówno serwisy jak i BMW Polska chyba mają "gdzieś" klienta

wydaje mi się, że za takie pieniądze obsługa powinna stać na wyższym poziomie aniżeli a markach "budżetowych" ale widać się mylę.....

miło, że się dzielisz swoimi uwagami (może kolejna osoba coś się dowie/nauczy, może BMW Polska za 100lat weźmie to pod uwagę i obsługa w XXII wieku będzie inna....) ale z własnego doświadczenia myślę, że nie będziesz zadowolony z dalszego rozwoju sytuacji....na pocieszenie prawdopodbnie wszystkie ASO (inne marki) są takie a dodatkowo masz obecnie auto, które statystycznie mniej odwiedza ASO niż konkurencja....pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

jeżeli ich odpowiedz nie bedzie satysfakcjonująca po prostu założe sprawę w sądzie o zapłatę za szybę wymianę naklejke :) i utrate wartosci handlowej auta

nie omieszkam rowniez dac znac TVN Turbo...

a co do serwisów to jak dotąd żaden nie uszkodził mi samochodu... owszem kompetencje budziły uzasadnione wątpliwosci ale USZKODZEŃ NIE BYŁO !!!

Opublikowano
Nie jest źle. :norty: W pewnym serwisie na tzw. dużym przeglądzie stwierdzono konieczność wymiany tarcz hamulcowych. Ponieważ byłem ostatnim klientem mechanicy się śpieszyli i przy wymianie płynu hamulcowego wyrwali odpowietrznik w zacisku hamulcowym. Doradca serwisowy poinfomował mnie o tym, tłumaczył, że to się zdarza, że trzeba wymienić zacisk. Nie zdarza się to jak się na "chama" tego nie odkręca. Stwierdziłem trudno, trzeba to trzeba. Oczywiscie tego zacisku nie mieli. . Najlepszy był sposób na pozbycie się klienta. Mechanik naprawiający powiedział do doradcy serwisowego, że można tam wbić ołów :duh: :mad2: i będzie git. Doradca nawet przez chwilę się nie zastanawiał tylko kazał to zrobić. Ironizując zapytałem się, czy to bezpieczne ? Mechanik szczerze powiedział, ze podczas hamowania może ten kwałek ołowiu wylecieć. Temat drążyłem :mrgreen: I co wtedy. Mechanik odpwowiedział, że wycieknie wtedy płyn hamulcowy. Temat nadal drążyłem. :mrgreen: I co wtedy będzie. Mechnik z rozbrajajacą szczerością powiedział: I wtedy nie będzie miał Pan hamulców.... I tu żarty się skończyły w Sądzie.
Opublikowano

właśnie dostałem odpowiedz od "dealera"

w zamian za uszkodzoną szybę zaproponowano "rabat na usługę" przy czym nie bardzo wiem jaki rabat i na jaką to usługę :)

pytanie dotyczące sposobu naprawy podszybia "podklejeniem" zbyto informując mnie, że przyklejono sznurem butylowym i już nie odstaje :)

znaczy mam się cieszyć, że nie odstaje a że szybe rozbili to dostane pewnie 5 % na wymiane oleju hahahah

ŻENADA !!!

robię wycenę i składam pozew o zapłatę !

Opublikowano
znaczy mam się cieszyć, że nie odstaje a że szybe rozbili to dostane pewnie 5 % na wymiane oleju hahahah

ŻENADA !!!

robię wycenę i składam pozew o zapłatę !

zmień ASO, może to załatwi sprawę (nie wszystkie ASO to samo zło, pewnie miałeś pecha/gorszy dzień...), ja po sprawach sądowych z FORDEM, odpuściłem ganianie VW i BMW Polska (z powodu chipa zabrali mi fabryczną gwarancję - OK tak powinno być ale następnie wszystkie problemiki zwalali na "chipa" olewając prawdziwe przyczyny, zmieniłem warsztat, mechanicy momentalnie rozpoznali zagadnienie, auto jeździ rewelacyjnie z "chipem", nic się nie psuje i co najważniejsze nie słyszę idiotycznego argumentowania/szukania oficjalnych wymówek na ich nieudolność.....sądy kosztują kasę, zabierają mnóstwo czasu a tak naprawdę dadzą Ci jedynie satysfakcję z wygrania rozprawy (jeżeli wygrasz :mrgreen: ), napraw auto, ciesz się jazdą a "fachowcom" z konkretnego ASO powiedz "dowidzenia"....pozdr.

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

a czy uważacie że Misiak jest lepszy od M-Cars ?? czy też szukać na Śląsku ??

co zaś się tyczy sądu... koszt uszkodzonej szyby z wymianą to ca. 3.000 zł

wpis sądowy 5% = 150 zł

obsługa prawna :) gratis

satysfakcja... BEZCENNA i niby dlaczego mam "odpuścić" ? czy jak kupowałem odpuścili 3.000 zł ?

Opublikowano
Byłem u Misiaka w celu sprawdzenia E90 przed zakupem.. powiedzieli że muszę zostawić auto na min. dwa dni i wszystko będzie wiadomo.. heh jasne ;)
Opublikowano

czyli wniosek jest jeden :) żaden serwis w Małopolsce nie jest wart uwagi

u Misiaka auta nie zostawię bo tam znika w czeluściach serwisu !! i nie widać co kombinują

moje pytanie brzmi jednak inaczej KTO DOBIERA MECHANIKÓW w autoryzowanych stacjach i czy oni mają jakiekolwiek szkolenia, przygotowanie etc...

sądząc z tego co widzę to raczej nie a to jest właśnie tragedia

i tak jak napisałem na początku przeklinam dzień w którym przyszło mi do głowy kupić BMW ....

Opublikowano

odchodząc nieco od tematu ... to teraz gdzie mam serwisować to niemieckie cudo zeby nie być traktowanym nie poważnie ???

nie rozumiem podniecenia co niektórych BMW no chyba ze wcześniej się jeździło skodą ( przy całym szacunku do skody) poziom kompetencji serwisu przelewa czarę goryczy

zastanawiam się czy nie napisac do BMW w Niemczech tak dla zasady....

Opublikowano
odchodząc nieco od tematu ... to teraz gdzie mam serwisować to niemieckie cudo zeby nie być traktowanym nie poważnie ???

nie rozumiem podniecenia co niektórych BMW no chyba ze wcześniej się jeździło skodą ( przy całym szacunku do skody) poziom kompetencji serwisu przelewa czarę goryczy

zastanawiam się czy nie napisac do BMW w Niemczech tak dla zasady....

ja napisałem i nic efektywnego to nie dało, powstało tylko "małe" zamieszanie powodujące, że niektóre osoby w RP lubią mnie/moje auto jeszcze mniej...

.... a co do skody/hondy to wolę się "podniecać" bmw niż wcześniej wymienionymi markami, pozdr.

było:

Opublikowano

Macie trochę pecha panowie i tyle :) Ja moge polecić Bawaria z Katowic i Sikore w Bielsku ( chociaż ostatnio trochę im sie coś syplo ).

Bawaria w sumie niedaleko z Krk wiec warta przemyślenia.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

to nie kwestia pecha ! tylko szacunku do wydanych przez siebie pieniędzy ! którego niestety brakuje Panom w serwisach.

Jestem ciekaw czy jakby ze swojej pensji kupili auto za ponad 100 to traktowali by je tak jak traktują nasze ?

zakładam ze spali by w nich i czyścili pędzelkiem.... a tutaj no cóż skoro nie moje ...

jak koleś z serwisu który jeździ starą corsą np. może oceniać czy u mnie coś się tłucze czy nie ? jakie on ma porównanie ? do czego ?

jak samochody za ponad 100 tys może naprawiać mechanik który dopiero co skończył szkołę ??? i nie ma żadnego szkolenia i doświadczenia jak znam zycie

ten kraj jest śmieszny !!!! a BMW to parodia jakich mało ! wizerunek marki luksusowej, luksusowego serwisu etc.... totalna bzdura !

Opublikowano
BMW to parodia jakich mało ! wizerunek marki luksusowej, luksusowego serwisu etc.... totalna bzdura !

Racja , też mam takie wrażenie. Poza tym te auta nie są bezawaryjne i lepszy serwis na pewno by się przydał. Od serwisu lexusa dzieli ich przepaść.

Macie trochę pecha panowie i tyle :) Ja moge polecić Bawaria z Katowic i Sikore w Bielsku ( chociaż ostatnio trochę im sie coś syplo ).

co masz na myśli pisząc o Sikorze w Bielsku?

Opublikowano
Większość osób kupuje i serwisuje auta w ASO właśnie po to aby takich przygód uniknąć. Niestety jak widać po opisanej sytuacji bywa inaczej. Najefektywniejszym wyjściem wydaje mi się nagłośnienie sprawy :wink: od razu przypomniał mi się pewien klient Mercedesa którego nowiutki ML rdzewiał po całości... oczywiście sprzedawca winy szukał w nieprawidłowym sposobie eksploatacji itp. chciał sprawę załagodzić śmiesznymi rabatami. Niezadowolony klient oblepił auto napisami w stylu "zjada mnie rdza" i zaparkował naprzeciwko salonu :lol:
Opublikowano

nagłośnienie ? TVN :) i jaki tego efekt

w tym śmiesznym kraju nikt nie ponosi odpowiedzialności za to co robi , tak było jest i będzie !!

a ja głupi myślałem ze BMW jest chociaż ciut lepsze... i uwierzyłem w te bzdury

na cholere było płacić za optimum tyle kasy jak efekt tego jest opłakany

mam 2 bm-ki i już nigdy nie chce miec z tą firmą nic wspolnego

TYLKO Honda i Lex są warte uwagi !!!