Skocz do zawartości

320d - obroty, wysprzęglanie i pytania nowicjusza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No wlasnie na koncu slychac zaworek zaluzji i to jest ok. Ale wczesniej tak jakby co innego. Pytanie jest czy jest to dwumas czy moze tak sie gasi ten silnik (kazdy mowi ze gasi sie okropnie). Dwumas powinnien tez dawac znaki o sobie na sprzegle.
Opublikowano
U mnie nie gasi sie tez za pieknie. Cos podobnego mozna usyszlec czasem wiec sam juz nie wiem. Dwumasu nie widzi mi sie wymieniac wole sprzedac 2000 taniej :) Ogolnie to u ludzi podobnie sie gasza te bemki wiec moze to nic zlego. Moze nagram filmik z mojej dla porownania.
Opublikowano
wszystkie się tak gaszą bo właśnie ludzie do tego tak podchodzą że wolą sprzedać 2 tyś taniej zamiast wymienić .... te auta mają już trochę latek i większość podzespołów jest jeszcze w oryginale i na kogoś musi spaść wymiana ! ja wymienię ale wtedy raczej nie sprzedam ..... ciekawi mnie jeszcze proces regeneracji takiej dwumasy .... czy ktoś wie czy oprócz zmęczonych sprężyn coś jeszcze robią ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego co do foteli z anglika to beda pasowały tylko jest jedno ale. Mata zajecia fotela bedzie po stronie kierowcy a nie pasażera.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
TC a twoj jak sie gasi?? U mnie poduszki tylko trochu pomogly (poki zimny jest dobrze) a moze to kolo pasowe walu.
Opublikowano
ale u mnie też to występuje i to bankowo dwumas ... wymienione mam wszystko poduszki pod silnikiem Lemforder , pod skrzynią Febi , koło pasowe Corteco , nawet tuleje tylnej ławy i mostu wszystkie 7 .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
ale dwumas i tak słychać przy gaszeniu ..... :(

Powiedz jeszcze w którym momencie słychać dwumas żebym wiedział w co się wsłuchiwać :) na razie pojeżdżę trochę zobaczę czy będzie się to nasilało

BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano
Pocztek 6 sek filmuku takie 2x click click. Pozniej pod koniec 6sek jest otwarcie zaluzji na chlodnicy i tez click-sss.
Opublikowano
Mam jeszcze takie pytanie - po lewej stronie wnęki na nogi pasażera jest u mnie dostawka. Na tej dostawce przykręcony jest zaczep na telefon Nokia z typowym nokiowskim gniazdem starego typu. Od tego wszystkiego ciągnie się ordynarny kabel, który biegnie gdzieś pod plastikowy element "środka" wnętrza. Po odpaleniu wozu radio (BMW business) na moment wyświetla napis "PHONE" i piszczy. Czy jest szansa, żeby ten kabel po prostu wymienić na mini-jacka i podpinać komóry z androidem? To raczej nie wygląda na jakieś oryginalne akcesorium bmw (mimo, że dostawka jest skórzana, niezłej jakości). Może ma ktoś jakieś how-to? ;)
Opublikowano
wszystkie się tak gaszą bo właśnie ludzie do tego tak podchodzą że wolą sprzedać 2 tyś taniej zamiast wymienić .... te auta mają już trochę latek i większość podzespołów jest jeszcze w oryginale i na kogoś musi spaść wymiana ! ja wymienię ale wtedy raczej nie sprzedam ..... ciekawi mnie jeszcze proces regeneracji takiej dwumasy .... czy ktoś wie czy oprócz zmęczonych sprężyn coś jeszcze robią ?

Tutaj masz firmę z Poznania która siedzi już w tym 15 lat ja ta dzwoniłem i facet wydawał się rzeczowy w tym co mówił, więc tak jeśli same sprężyny do wymiany to koszt 600 zł a jesli wieniec to 200 zł więcej, sprzegło również regenerują i koszt to 400 zł, więc koszt całkowity to 1000 -1200 zeta jest to o jeszcze raz tyle taniej niż nówka, właśnie też mam do wymiany dwumas i się poważnie zastanawiam nad kupnem nówki czy regenerować tutaj masz strone tej firmy:

http://www.sprzeglo-service.pl/kontakt.html

Może ktoś już zakładał po regeneracji facet zapewniał że zrobił tego juz wiele nikt jeszcze z reklamacja nie wrócił aha najważniejsze daje jako jedyny 12 miesięcy gwarancji na naprawę jeśli coś się w tym czasie stanie naprawia na własny koszt. Myślę że reszty dowiesz się bezpośrednio ze źródła. Pozdro Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

no ciekawe ciekawe. Szczerze mówiąc to ja bym chyba wolał regeneracje. Wiadomo że auto to skarbonka, zakładam że jeszcze 2 lata i bedę sprzedawał. Myślę że po regeneracji takie koło spokojnie wytrzyma te dwa lata. Chociaż z chęcią usłyszałbym opinie kogoś kto regenerował

Ps ile mniej więcej płaci się za robotę dla mechanika przy dwumasie i sprzęgle ??

BMW E46 320D 2000r.