Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytałem w pierwszym z podwieszonych tematów ( 5 serii nowożytnej ) ale nikt tam chyba nie zagląda, więc zapytam i tutaj.

Wie ktoś może gdzie mogę znaleść jakąś specyfikacje, rozpiskę funkcji itp NAVI PROFESSIONAL w e60 ??

ew. jakieś porównanie z bussiness..?

Zamierzam zmienić swoją BUSSINES właśnie na PROFI i nie bardzo jestem zorientowany czego nowego mogę się spodziewać po PROFI..

a może ktoś poprostu jest na tyle obeznany i może mi podpowiedzieć :)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Opublikowano

Pełna rozpiska jest w instrukcji obsługi.Jakoś jest akcja w bmw polska że wysyłają elektronicznie chętnym jak podasz im VIN.

Miałem obydwie więc:

Ogólnie róznica jest kolosalna ale jak komuś navi nie potrzebna to wtedy róznica jest taka sobie.A plus biznesa jest ze chodzi bez zwłoki klikasz i masz, w pro ma zwłokę i to mnie drażni.Lektorka navi w biznes jest pierwsza klasa w pro 2010 i mam juz 2011 lektorka średnia.Radio czy zmieniarka w biznes działa bez kluczyka w stacyjce a w pro już nie itd itd....

hej

masz inne pytania to PW

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam sie nad zakupem auta i szukam z NAVI profesjonal,bo podobno ta biznes w polsce nie działa.Napiszcie więcej a nie na priv konkretnie czym się różni jedna od drugiej.Jedni mówią,że wystarczy mieć odpowiednią mapę i biznes w polsce działa,ale menu po polsku się nie da wgrać,inni że wogóle nie chodzi,czym konkretnie różnią się te dwie navi ???

Opublikowano

Biznes w Polsce działa jedynie trzeba mieć nowy soft.Menu po polsku można wgrać do każdej szerokości ekranu, lektorki nie.

Różnica między jedną a drugą jest kolosalna wszystko jest w instrukcji obsługi.Przepisywanie jej jest bez sensu, można pobrać ze strony bmw.pl.

hej

Opublikowano

Profi ma szerszy ekran, na którym są widzialne mapki (można je przeglądać) nawigacyjne (w business nie). Ekran jest w ogóle podzielony na dwie sekcje na małej pokazuje albo zdublowany widok z prawego dużego albo strzałki, "z lotu ptaka", wskazanie komputera pokładowego (zużycie paliwa, przebieg dzienny itp.) lub np. pozycje auta (w stopniach dł. i szer. geograficznej) a także wysokość na jakiej znajduje się autko a także strzałkę kompasu.

Tylko profi możne mieć TV - opcja. W profi są POI - punkty zainteresowań (stacje paliw itp.).

Opublikowano

W pro przeglądasz mapę na przykład siedzisz w garazu a jesteś w Szwajcarii w skali 100 metrów (coś jak google-maps)

Możesz tez gdzies wbić pinezkę i cię tam zaprowadzi nie znając adresu.

hej

Opublikowano

Tora tyle miało być różnic .

W skrócie dopisujcie kopiując co jest w profi a nie ma w biznes.Czy menu i funkcjami jakimiś też się różni.Nie piszmy tu o opcjach DVD ,TV,czy że jest ekran szerszy,że jest podzielone,że można widzieć stacje radiowe i nawigacje na raz.Oprócz przeglądania swobodnego map i zaznaczania pinezek jake są różnice między nimi.Podobno biznes w Polsce dobrze nie działa.Czy menu się czymś różni?

NAVI PROFESJONAL posiada (a biznes nie) :

-szerszy ekran

-podzielony ekran ( można widzieć stacje radiowe,wskazania konputera i nawigacje na raz)

-można przeglądać mapy jak w google i zaznaczać punkty

-profesjonal może mieć lektora PL

-?

Opublikowano
W pro przeglądasz mapę na przykład siedzisz w garazu a jesteś w Szwajcarii w skali 100 metrów (coś jak google-maps)

Możesz tez gdzies wbić pinezkę i cię tam zaprowadzi nie znając adresu.

hej

ta opcja jest też w Business - przynajmniej w piątce z końcówki 2008.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

NAVI PROFESJONAL posiada (a biznes nie) :

-szerszy ekran

-podzielony ekran ( można widzieć stacje radiowe,wskazania konputera i nawigacje na raz)

-można przeglądać mapy jak w google i zaznaczać punkty

-profesjonal może mieć lektora PL

-?

Tyle miało być różnic i na tym koniec ? To jeśli sie obędę bez podzielonego ekranu praktycznie mam całe menu i funkcje te same w biznes.Szukam auta i nie wiem czy jednym z warunków miała być navigacja profesjonal,ale jeśli to tylko kosmetyczne a autko jest super zadbane itp,to chyba nie ma co wymyślać i brać z biznes.Według tego co tu napisaliście to chyba mam racje.TORA dawaj cos jeszcze,bo mówiłeś że tyle tych różnic jest.

Opublikowano

Dla mnie jest "tyle" tych różnic dla Ciebie kosmetyka pojeździj jedną (biznes 2006-07) a potem drugą (profesional nawet z 2004) a potem pogadamy.

hej

Opublikowano
Kupiłem autko z profesjonal :cool2: ,ale nie mam polskich map i menu .Słyszałem że nieoryginalne płytki niszczą laser ,a w ASO maja mieć najnowsze w grudniu lub styczniu i jak się zda starą płytę to nowe mapy i polskie menu kosztują 700zł.Czekać miesiąc czy doradzacie lepsze rozwiązanie :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słyszałem że nieoryginalne płytki niszczą laser

Bardzo dobry dowcip. :) Gdzie Ci tak powiedzieli, w ASO? :mad2:

Opublikowano
Słyszałem że nieoryginalne płytki niszczą laser

Bardzo dobry dowcip. :) Gdzie Ci tak powiedzieli, w ASO? :mad2:

Tak w Aso Pan coś dziamolił i ogólnie o napędzie itp. Wiem,że na płytach nagranych laser wysilony jest bardziej i nie wal łbem w mur bo tak jest. Na słabym laserze z nagrywanymi płytami często jest problem a oryginały śmigają bez problemu.Rozumiem ,że tyle miałeś tylko do powiedzenia co do mojego pytania w sprawie doradzenia?