Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sprawdziłem olej jest poniżej min, moze bierze olej ..? bo ze spalin taki dziwny zapach jest jak by przepalony olej chyba ze mi się wydaje, jak wleje nowy olej to sprawdze jeszcze, ale boje sie ze to moze byc cos powazniejszego ... co radzicie ? olej bede wymienial dopiero w poniedzialek, a teraz niewiem jaki poprzedni wlasciciel mial olej i niewiem jaki kupić zeby nie jezdzic na resztce ,,.
Opublikowano
a ja mam pytanie odnośnie tych oringów na iglicy w filtrze oleju... w zestawie nie dosałem tych oringów i chciałbym je dokupic bo po odpaleniu łapie cisnienie po ok 3s wiec troche długo chodzi na sucho czy z numerami z realoem http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2104&hg=11&fg=30 moge isc do ASO i zamówia mi te oringi czy lepiej isc do sklepu specjalistycznego z tego typu uszczelniaczami i tam je kupic???
Opublikowano

Te o'ringi tylko w ASO albo Kolega Kameleon3000 też sprzedaje kpl. Namiar na Jego profil: memberlist.php?mode=viewprofile&u=23421

Na dolegliwość Twojego silnika z czerwoną 3-sekundówką można także zastosować płukankę silnika przed wymianą oleju [oczyści się zawór regulacyjny w pompie oleju]. U mnie to właśnie pomogło... ale przymierzam się także do wymiany tych o'ringów.

Opublikowano
podziekował :cool2: przy następnej wymianie oleju bedzie płukanka ale póki jutro zamawiam te oringi :cool2: czyli po numerach w realoem w ASO bez problemu znajdą??
Opublikowano
Koledzy mam takie pytanie, dowiedziałem się że mam w swoim silniku wlany -----10w40 MOBIL---- natomiast zamówiłem i zapłaciłem już wcześniej -----CASTROL EDGE Turbo Diesel 5w40 FULLY SYNTHETIC---- czy nic się niestanie jak zmienię ? ? ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic sie nie stanie, silnikowi i turbinie to wyjdzie tylko na dobre.