Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam pytanie. Na chwile wzialem radio od znajomego. BMW business: %5B640%3A237%5Dhttp%3A//www.erta.ru/base/bmw/pic/be6507.jpg

Teraz pytanie: Czy jest jakas kombinacja klawiszy, zeby je wlaczyc po odlaczeniu? Tzn u mnie nic sie nie zapala. W ogole nie chodzi. Zastanawia mnie czy cos jest zepsute, czy po prostu trzeba je jakos odbezpieczyc ?

Dzieki za pomoc.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
TAm jest tylko 5 bezpiecznikow i wszystkie ok. Wyglada na to, ze chyba radio uszkodzone.

Opublikowano
Witam :)

A przypadkiem nie trzeba wpisać CODU po wyjęciu radia :?:

Ale nic sie nawet nie pojawia.

Opublikowano
Szczerze mowiac nie wiem. Dopiero bede sie z nim widzial za tydzien. Jest za granica.

Opublikowano
Kodu nie ma w tych radiach, więc albo jest uszkodzone, albo brak zasilania. Zmierz miernikiem czy na przewodzie czerwono-białym i przewodzie fioletowo-białym po załaczeniu zapłonu w pierwszą pozycję jest zasilanie +12V. Jeżeli tak, a radio nie chodzi przyjżyj sie, czy nie ma bezpiecznika w samym radiu ( we wtyczce radia z tyłu ). Jeżeli wszystko jest OK to radio jest uszkodzone :roll:
Opublikowano
Napiecie jest w obydwu. Ale samo podswietlenie radia dziala, jak wlacze swiatla. Nie rozumiem co moglo sie stac. Jeszcze musze zobaczyc czy jest w srodku bezpiecznik, bo na zewnatrz nie ma.

Opublikowano
Radio dziala, nie bylo bezpiecznika nananana,hahahahaha. Ale ze mnie slepy czlowiek :duh: :mad2: Wlozylem piatke i wszystko smiga pieknie i slicznie. Dzieki za pomoc wszystkim.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam wiem że ten temat jest już stary ale mam ten sam problem co ty miałeś wiem że radio działa na 100% ale nie chodzi tylko podświetlenie jak włącze światła HELp
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pozwoliłem odświeżyć temat, ponieważ mam problem z radiem bussinnes

w E39. Poprostu po włączeniu kluczyka nie włączyło się. Nie mogę go włączyć. Może to mieć jakiś związek z nieaktywną kartą telefoniczną? Bezpieczniki są ok , ten w radiu też

Wyciągłem radio i zmierzyłem napięcie na przewodach; na grubym czerwono białym było 12V, ale na fioletowo-białym było około 10V :shock: co mnie nieco zdziwiło(może to jakieś szczątkowe napięcie bo przewód jest uszkodzony? czy mogę napięcie na tym przewodzie sprawdzić żarówką 5 watową?)

Nie wiem co dalej , bo radio jest połączone z komputerem pokładowym,

co jest uszkodzone.

Dodam jeszcze że kilkanaście dni temu radio też się nie włączyło po przekręceniu kluczuka, ale włączyło się po kilku minutach samo w czasie jazdy. Później było dobrze, aż do teraz.

Proszę o jakieś porady

pozdrawiam.

Opublikowano
miałem podobnie co pomogło? wyjęcie bezpieczników od radia - jest ich chyba 3 szt. (nie pamiętam numerów) po wyjęciu ich i ponownym włożeniu wszystko działa idealnie - możesz to sprawdzić - nic to nie kosztuje
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg