Skocz do zawartości

320d kopcenie, dymienie, przy gazowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szczelnosc ic sprawdziłem wizualnie połaczenia dolotu i obiegu spalin szczelne rozebrałem kolektor ssacy czujnik i egr były brudne poczysciłem wszystko wraz z czujnikiem w kolektorze wymieniłem wenżyki do tego zaworka na dole ale ze była juz noc jak skonczyłem wiecniewiem czy nadal dymi ale chodzi lepiej na dole nie przyzdusza sie plynniej chodzi dzieki wszystkim za pomoc i wyjasnienia

B M W RZĄDZI :diabel_faja: :bokser:

Opublikowano
Koledzy mam pytanie, czy to normalne że jak uruchamiam silnik, to po jakis 10 minutach zaczyna kopcić dosyć mocno, ale po chwili przestaje, i tak co jakis czas, ale jak jest silnik rozgrzany i ma swoją odpowiednią temperaturę to wszystko jest OK, ale martwi mnie ze tak kopci co jakis 30 sekund jak się rozgrzewa silnik, kolega ma mercedesa S320CDI i takiego zjawiska nie ma a odpalamy w tym samym czasie swoje auta
Opublikowano
moze byc kondensacja ale wtedy dymek jest jak mgła taki szary i odrazu sie rozpływa to wtedy jest ok, ale jak co inne i w innym kolorku wtedy jest sprawa do przemyslenia