Skocz do zawartości

320d Zerwany gwint w gniaździe świecy żarowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co najlepiej zrobić w przypadku opisanym w temacie, zastosować jakąś inną większą świecę, może jakąś tulejkę? Jak naprawić to gniazdo?
Opublikowano

Kiedyś na tvn turbo widziałem temat o zerwaniu świec żarowych, kolesie z serwisu Renault zerwali dwie świece żarowe klientowi w samochodzie i stwierdzili że trzeba wymienić głowice i chcieli obciążyć kosztami właściciela samochodu za naprawę i tam wypowiadał sie Pan który usuwa zerwane świece bez demontażu głowicy i specjalistycznym sprzętem jest w stanie nie uszkodizc nawet gwintu w głowicy ale w twoim przypadku jeśli jest gwint zerwany to może pomóc jakiś warsztat specjalizujący w tych naprawach w wyszukiwarce google wpisz i powinienes znaleźć jakiś warsztat blisko ciebie.

Ale jeśli posiadasz na tyle doświadczenia to możesz spróbować kupując wkładki gwintowe Helicoil tutaj masz stronkę:

http://www.bollhoff.pl/helicoil/index.html

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Ja na zerwaną świecę zapłonową zastosowalem tulejkę nagwintowana wewnatrz (gwint swiecy) i zewnatrz (przegwintowane w głowicy).

Wczesniej kilka tygodni jexdziłem ze świeca zaplonowa...wklejoną na klej. Trzymalo.