Skocz do zawartości

[e9x] jakie wycieraczki

Wierzba_

Rekomendowane odpowiedzi

sluchajcie jakie wycieraczki uzywacie? ja ostatnie 2 komplety mialem ori bmw ale strasznie szybko zaczynaja sie zuzywac wiec chce kupic cos innego, myslalem nad valeo silencio albo bosch ale bosch to chyba ori bmw czy nie? co polecacie?

Nie mam pojęcia co siedzi w BMW, u mnie przed wymianą na Boscha siedziały SWF-y także może SWF robi dla BMW :roll: . I teraz właśnie zakupię SWF-y :) Markę znam także polecam, lipy nie ma :)

np.

http://allegro.pl/wycieraczki-valeo-visioflex-swf-bmw-e90-e91-m3-i1274377516.html

Pzdr.

to przetestuje:d wlasnie o nich czytam i to wychodzi ze to jest w sumie valeo?! znaczy ta sama linia produkcyjna tu pisza, i widze ze w intercarsie maja, bo na allegro np brak (jednak sa pod nazwa visioflex) Edytowane przez Wierzba_

Od kilku lat kupuję Valeo dedykowane do modelu samochodu (wcześniej VW teraz BMW) i nie mam problemu.

No ja własnie też. Boch jest tansy o 15zł ale nie o to chodzi.

Ciekaw jestem tylko tych produktów dedykowanych za 55zł za komplet.

Mysle czy na zime gdzie jezdzi sie po lodzie wycieraczkami nie kupic takich syfów bo normalnych szkoda :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Od kilku lat kupuję Valeo dedykowane do modelu samochodu (wcześniej VW teraz BMW) i nie mam problemu.

No ja własnie też. Boch jest tansy o 15zł ale nie o to chodzi.

Ciekaw jestem tylko tych produktów dedykowanych za 55zł za komplet.

Mysle czy na zime gdzie jezdzi sie po lodzie wycieraczkami nie kupic takich syfów bo normalnych szkoda :mrgreen:

Niestety Valeo to ok 100 zl

Pomyślałem o tym wcześniej :D i zamówiłem coś troszeczkę droższego (65 zł), no a dzisiaj doszły. Ogólnie nie wyglądają najgorzej, przyszły ładnie zapakowane i zabezpieczone przed uszkodzeniem - w pudełku w specjalnych prowadnicach.

http://img197.imageshack.us/img197/5884/sdc10799n.th.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/6551/sdc10801n.th.jpg

Same pióra mają dobrze zamocowaną gumę, natomiast problem jest z mocowaniem do ramienia. Nie, że nie pasuje ale mocowanie jest na tyle wielkie, że nie można założyć plastikowej osłonki na wierzch. Bez niej, nie wyglądają źle ale...jakoś inaczej.

http://img207.imageshack.us/img207/2987/sdc10803.th.jpg

Guma zbiera ładnie i faktycznie cicho, pokusił bym się o stwierdzenie, że ciszej niż zużyte oryginalne które miałem :norty:

Ogólnie polecam :cool2:

Zdjęcia może mało wyraźne ale robiłem je na szybko :roll:

• 1 rok później...

Witam.

Chciałbym odświeżyć temat odnośnie wycieraczek, który teraz z racji fatalnej pogody jest na czasie.

Sam stoję przed wyborem wycieraczek do E91 i nie wiem co kupić - Valeo czy SWF, Bosch...a może coś innego, tańszego. Koszt zakupu w serwisie bez rabatów to ok 300zł za kpl. - 3 szt, ok 200 zł +100 zł.

Np. w E46 kupiłem kiedyś ( z 4-5 lat temu) na próbę tanie wycieraczki w Lidlu, ok 7 zł za kpl. (wycieraczka od strony kierowcy nie miała spoilera - to raczej oczywiste w przypadku wycieraczek nie dedykowanych). Wycieraczki spisywały się (ku mojemu zaskoczeniu) rewelacyjnie i spokojnie starczały na jeden sezon (dobrze zbierały, nie przeskakiwały i były nawet ciche).

Może więcej osób ma przetestowane wycieraczki różnych producentów w E9x?

Pozdrawiam.

Edytowane przez chris99

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

dziwne, bo miesiąc temu kupiłem orginalne wycieraczki BMW (Bosch) dedykowane do E90 w krakowskim ASO i do tego dostałem GRATIS 5cio litrowy orginalny koncentrat zimowego płynu BMW do wycieraczek a wszystko 199zł z montażem gratis. Wycieraczki sprawują się doskonale, czego więcej można oczekiwać? Edytowane przez Sincere

Panowie ja bym poczekał do wiosny z tą wymianą jeśli nie ma tragedii jeszcze, bo w zimę można łatwo uszkodzić wycieraczkę.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Sprawdzałem ceny na podstawie oryginalnych numerów części - Nr: 61610427668, i wychodziło za przód Cena z VAT: 202.86 zł, na tył: Nr: 61627198558 ; Cena z VAT: 94.56 zł. Ceny bez rabatu i promocji,( "+,- max kilka procent rozbieżności - czyli i tak o wiele za wiele :wink: )

Kilka miesięcy temu wycieraczki na przód były chyba w promocji chyba za 139 zł.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg