Skocz do zawartości

Nagłe awaria nawiewu ogrzewania :/

grzesiekduch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zacznę moze od tego iz przeszperałem całe forum dotyczace napraw nawiewu i nic konkretnego nie znalazłem jesli chodzi o model e34. Pewnego dnia podczas jazdy wylaczył mi sie nawiew na szybę, jak padł tak amen. Dostałem sie do silnika nawiewu(dmuchawy) podłączyłem ja "na krótko" idziała. Bezpieczniki wszystkie ok. Przekazników nie sprawdzałem bo po pierwsze nie wiem który po drugie nie mam pojecia jak to zrobic gdy nie ma sie innego do podmiany. Rozebrałem konsole sterującą tam wszystko tez wydaje sie być w porzadku,kontrolki sie swieca, silniczek z czujnikiem temp. wewnetrznej pracuje jak nalezy. domyslam sie tez ze przyczyna moze byc "jez" ktorego za cholere nie moge znalesc tak jak i mikrofiltra ktory miec powinienem bo jest to wersja z klimatyzacja. Bardzo bym prosił o jaka kolwiek pomoc i kilka sugestii lub zdjec gdzie ów jez sie znajduje . Z gory dzieki za odpowiedz.

• 3 tygodnie później...

Filter znajduje sie z prawej strony za mieczem wentylatora [wersja klimatronik] nalezy odkrecic schowek, plastiki nadmuchu na nogi i przy samej grodzi na nagrzewnicy odszukac klapke filtra[chyba na dwa wkrety typu TORX 25]

Diagnostyka DIS BMW 500 236 866

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866