Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem świeżym użytkownikiem BMW. Chciałem założyć ksenony do mojej e46 (po lifcie). Nie wiem jednak czy da się a jeśli tak to jakie elementy będą mi potrzebne, żeby zamontować spryskiwacze do ksenonów. Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji? Z góry dzięki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Spryskiwacze sa wymagane do xenonow? A moze jest jakis sposob na objescie zakladania spryskiwaczy np. jakas atrapa czy cos... I jeszcze jedna sprawa, mam zalozone xenony ale tylko na swiatlach mijania. Nie wiem z jakiego powodu tak zrobil poprzedni wlasciciel ale wolał bym miec xenony tez na drogowych. Da sie to jakos latwo i szybko zrobic?
Opublikowano
Spryskiwacze sa wymagane do xenonow?

tak bo szkło lampy sie brudzi i snop światła sie załamuje w skrajnych przypadkach oślepiając kierowców

A moze jest jakis sposob na objescie zakladania spryskiwaczy np. jakas atrapa czy cos...

tak tylko listewki z wycięciami w e46 lub tylko dysze w e39

I jeszcze jedna sprawa, mam zalozone xenony ale tylko na swiatlach mijania. Nie wiem z jakiego powodu tak zrobil poprzedni wlasciciel ale wolał bym miec xenony tez na drogowych. Da sie to jakos latwo i szybko zrobic?

Wg mnie dobrze, że tak jest ponieważ świecą ksenony na krótkich i dołączane długie świecą wystarczająco jasno (miałem e39 po lifcie z takim rozwiązaniem) aczkolwiek jest to możliwe załóż chińskie xenony na długie chyba h7 ale słabo bedzie z błyskaniem długimi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeśli kogos interesuje to niech poczyta przy okazji:

http://moto.onet.pl/1644765,1,chinskim-ksenonom-mowimy-nie,artykul.html?node=2

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Krzychu, poczytaj wypowiedzi autora, jego to nie interesuje.

Jesli miałbym robić atrapy spryskiwaczy, to wolałbym jeździć wogóle bez spryskiwaczy. Rozgarnięty policjant nie rozłozy się ze szczęścia na widok samych zaślepek, tylko sprawdzi działanie układu.

Zresztą w tym temacie napisano już wszystko, reszta to wałkowanie tego samego i kłótnie za i przeciw.

Opublikowano

No wiem, ale mnie to zainteresowało choćby ze względu na szacunek dla innych użytkowników dróg :)

Zresztą pal licho nierozgarnięty policjant. Ale większe problemy, jak sam wiesz, mogą być np. przy okazji kolizji, kontaktów z ubezpieczycielami itp.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Wiadomo, xenon z czapki to ulubiony temat ubezpieczalni. ALe to oczywiste, autor z pewnością to wie i akceptuje zagrożenie.

Ja jak wyżej, robiąc jak autor planuje, ja kupiłbym lampy, olał spryski i poziomowanie i tyle.