Skocz do zawartości

320d 150 Automat Kilka pytań nowicjusza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomimo ze to juz moje czwarte auto i drugie forum to mam kilka być może glupich pytań ale nigdy nie miałem BMW a w dodatku w automacie (zamówiłem już instrukcję obslugi :))

1. Dlaczego po każdym uruchomieniu silnika włącza się ogrzewanie tylnej szyby? (bez względu na temperature)

2. Jak wyłączyć to oświetlenie wewnątrz autka żeby nie świeciło się przy każdym otwarciu drzwi?

3. Jak ma się ustawienie temp. 16 stopni na klimatronicu do temp. wewnetrznej w aucie przy wyłączonej "gwiazdce" (na zewn. np. 25)

4. Czy w czasie jazdy można zmienić tryb skrzyni na sportowy a następnie przejsc np. na steptronic i zaczać zmieniac biegi recznie?

5. Czy może ktoś podać jakieś linki do instrukcji obsługi 320d 150 Automat lub klimatronica (J. polski lub niemiecki)

Opublikowano

1.Jeżeli zawsze włącza sie od razu samo podgrzewanie tylnej szyby to sprawdz podłaczenia z tylu kabelków i w kostce, podejrzewam majstrowanie z tyłu, spotkalem sie z tym samym w E46 compact po majsterkowaniu z tyłu

2.Oświetlenia nie wylączysz niestety, ale podejrzewam ze podlaczajac pod koputer odpowiednim programem mozna to wylaczyc czyli dostosowac modul komfortu pod siebiue tak jak ryglowanie drzwi przy 20km/h

3.Także bedzie na auto grzalo by bylo 16 i utrzymywal bez klimatronica

4.W czasie jazdy można zmienic na tryb tiptronica i zmieniac biegi i potem znow ale tylko z D i na D

5. Może w google wpisz coś sie pewnie znajdzie.

Opublikowano
2. Oświetlenie wnętrza można wyłączyć JAK NAJBARDZIEJ - przytrzymaj przez co najmniej 3s. guzik w lampce - oświetlenie nie będzie aktywne do momentu ponownego naciśnięcia guzika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To moze przytrzymanie kilka sekund ryglowania drzwi je uaktywni bo teraz się samo nie włącza, no chyba ze powyzej 190 kmh bo szybciej narazie nie jechalem :)

To można aktywować programem NCS expertem.