Skocz do zawartości

320d 150KM Ciepły silnik słabo odpala ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tylko ze u mnie wymiana czujnika wałka rozrządu nic nie zmieniła. Auto jak nie chciało czasem odpalać na ciepłym silniku tak jest do tej pory

Bo to ze jeden jest do rozruchu drugi do pracy jest ogolnie powiedziane ... rozrzadu okresla polozenie poczatkowe ale bez sprawnego walu silnik nie bedzie dzialal poniewaz on okresla m.in predkosc obrotowa silnika a co za tym idzie np. przy rozruchu moment podania paliwa. Napisalem Ci powody bledu ktory u Ciebie sie pojawil wiec niestety jak nie jedno czeka Cie wymiana drugiego skoro kable juz posprawdzales.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak czujnik nowy oryginalny ze logo BMW. Wywaliłem 400 zł a efektu brak i to troche boli. Jesli mozesz to napisz jak to sprawdzić

Rano gdy silnik będzie zimny wykręć czujnik wałka rozrządu, wsadź go do gorącej wody niech się dobrze ogrzeje. Wkręcasz go szybko próbujesz odpalać, jeśli nie będzie chciał to znaczy że coś z nowym czujnikiem. Dokładnie, ale bardzo dokładnie bym się przyjrzał też przewodom do niego i wtyczce. Daj znać jakie będą tego efekty.

Tak sie składa ze am jeszcze ten stary czujnik i podejrzewam ze moze on byc dobry. Rozgrzeje silnik do momentu jak nie bedzie chciał zapalić i wtedy wkrece ten stary. zobaczymy czy zapali. Co do kabli tez jeszcze sprawdze bo nie sprawdzałem a w ostatecznosci kupie czujnik wału.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Tak czujnik nowy oryginalny ze logo BMW. Wywaliłem 400 zł a efektu brak i to troche boli. Jesli mozesz to napisz jak to sprawdzić

Rano gdy silnik będzie zimny wykręć czujnik wałka rozrządu, wsadź go do gorącej wody niech się dobrze ogrzeje. Wkręcasz go szybko próbujesz odpalać, jeśli nie będzie chciał to znaczy że coś z nowym czujnikiem. Dokładnie, ale bardzo dokładnie bym się przyjrzał też przewodom do niego i wtyczce. Daj znać jakie będą tego efekty.

Tak sie składa ze am jeszcze ten stary czujnik i podejrzewam ze moze on byc dobry. Rozgrzeje silnik do momentu jak nie bedzie chciał zapalić i wtedy wkrece ten stary. zobaczymy czy zapali. Co do kabli tez jeszcze sprawdze bo nie sprawdzałem a w ostatecznosci kupie czujnik wału.

mam ten sam problem, będę sprawdzał wtryski i pompkę paliwa.Kolego, a może masz popsuty czujnik ciśnienia paliwa na szynie common rail. Bo on tez moze sprawiać problemy, ja również zmieniałem czujnik wałka rozrządu ale to nic nie dało, to go zwróciłem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak sie składa ze juz jestem dawno po usunieciu tej usterki. Kolega bmwaldibardzo mi pomógł. Gdy wykręciłem czujnik okazało sie ze sa na nim 2 oringi jeden stary ze starego czujnika a drugi nowy. Stary pewnie został przy wyjmowaniu czujnika i tego nie zauważyłem wsadzając nowy czujnik z nowym oringiem. Po zdjeciu jednego wszystko wróciło do normy :dance: :dance:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii