Skocz do zawartości

320D pukanie przy skręcie w lewo - magiel?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i jeszcze jeden problem z którym nie mogą sobie poradzić mech, chodzi o to ze przy skręcie w lewo kiedy samochód obciąża prawa stronę coś mi puka jednorazowo. Myślałem, ze to może górne mocowania amortyzatora ale wyglada ok, wymienilem tuleje wahacza , sam wahacz jest ok, drażni podobno ok. Postawiono diagnozę ze to maglowinca ale jak dla mnie to dziwne bo.dzieje się to tylko przy wychyleniu w prawo a jak np. Skręcam wolno to nic nie puka. Magiel teoretycznie nadaje się już do regeneracji ale na zimę mi go trochę " przykrecili" i poczekam do regeneracj na wiosnę. Ma ktoś pomysł co to może być ? Sprezyne tez sprawdzalem i nic nie widać

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tworzymy własny styl, który kształtuje się poprzez pomysł na architekturę...

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano

No tak by wychodziło bo jest stuk przy wychyleniu i powrocie ale z góry śladu nie ma żeby guma była pęknięta

Sent from my iPhone using Tapatalk

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
Dużo jest tego rozbierania ? da się to zrobić samemu ? mam te łożyska Sachs także chyba jutro odpalam z tematem

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano

No jeszcze nie ale jutro to zrobię, tak naprawdę to tylko moje i Twoje przypuszczenie ale sprawdziłem wszystko i albo pękła gdzieś sprężyna albo to łożysko, z tego co pamiętam jak wymieniłem amorki to nie wymieniłem tych łożysk więc pewnie już się rozsypało.

Jeżdżę do mecha który ogólnie robi tylko BMW i nic nie mówił o tym ze to może być to łożysko ale ponieważ mam takie to rozbiorę i zobaczę co dalej jak będzie ok to nie będę zmieniał ale przy okazji sprawdzę amorki i sprężynę pozostałe tematy zawieszenia mam nowe tzn wahacz, tuleje, drążki więc nie mam pojęcie co to może być poza tym łożyskiem górnego mocowania amortyzatora

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
No to mam nadzieję że jutro będzie po kłopocie, aaaa jeszcze tylko jedno pytanie wymieniać obie strony ? czy wystarcz ta co puka ?

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
Kurcze, ja juz tez sie martwiłem o swoj magiel:) Strzelało przy skrecie w prawo od roku. 3 tygodnie temu zmieniłem zawieszenie z przodu, wszystko nowe... Poduszka była tak rozjechana ze sie te mocujące bolce porozjezdzały na zewnatrz. Po wymianie wszystkiego, w tym i amorow stuaknie ustało zupełnie. Wiec magiel pewnie troche jeszcze pozyje ;)