Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH JESTEM NOWA NA FORUM DLATEGO W RAZIE POMYŁKI W CZYM KOLWIEK PROSZE O WYROZUMIAŁOŚĆ.MAM PROBLEM Z MOJĄ E39 525I SE 2001R ZAPALIŁA MI SIĘ KONTROLKA CHECK ENGINE JEDNAK NIE WPŁYNĘŁO TO NA JAZDĘ SILNIK PRACUJE NORMALNIE PO PODPIĘCIU POD KOMPA WYSKOCZYŁ BŁĄD PO313 MISFIRE DETECTED ORAZ PO174, PO173 -SYSTEM TO LEAN BANK 1 I BANK2 .MOŻE KTOS WIE O CO CHODZI I OD CZEGO MUSIAŁA BYM ZACZĄĆ W CELU USUNIECIA USTERKI .DODAM ZE PO SKASOWANIU BŁEDÓW PO PRZEJECHANIU KILKUNATU KILOMETRÓW KONTROLKA ZAPALIŁA SIE PONOWNIE .DZIEKUJE I POMOCY .
Opublikowano

Witam.

Na początek zacznij od wyłączenia "caps locka" ,żeby pisać normalnie. :D

Jak się z tym już uporasz, to jeśli chodzi o odczytane błędy, można powiedzieć (opisać) mniej więcej, co mogło być tego przyczyną.

Błędy "SYSTEM TO LEAN BANK 1 I BANK2" -oznaczają, mówiąc prosto, ubogą w tlen mieszankę paliwową, wykrytą w cylindrach 1 i 2.

Błąd "MISFIRE DETECTED" - powstał zapewne na skutek błędów mieszanki i oznacza wykryty niewypał (brak detonacji) w komorze spalania.

Kontrolka "check engine" pojawiła się zapewne po sygnale sondy do sterownika, o wykryciu złej zawartości składu spalin.

Masz instalację LPG, albo (jeśli nie masz), tankowałaś ostatnio paliwo na jakiejś innej stacji niż zawsze?

Opublikowano
witam i dziekuje za zainteresowanie nie tankowałam na innej stacji i nie mam lpg ale doradzono mi aby zmienic przepływkę i to zrobiłam i po kolejnym podpięciu pod kompa pojawiły sie te same błędy i dodatkowo nowe MISFIRE DURING START CYLINDER 4 KOD BŁEDU TO P1348 ,P1352 CYLINDER 6,P1350 CYLINDER 5 co to moze byc ?
Opublikowano

Czy kontrolka zapala się na zimnym silniku po przejechaniu 3km?

Czy nie zaobserwowałaś nierównej pracy na zimnym- ciepłym na biegu jałowym (luzie)?

Sprawdzić przewody wysokiego napięcia najlepiej w nocy (czy nie świecą)

Sprawdzić świece zapłonowe, wymieniane kiedyś były?

Poszukaj mechanika z INPA albo DIS do diagnozowania i wtedy wypisz błędy z komputera

Pzdr

Diagnoza INPA & DIS Garwolin i okolice kontakt PW

http://www.motostat.pl/user_images/21280/icon1.png

http://waldii.republika.pl/bmwdriver.gif

Opublikowano
witam cie kolego i dzikuje za zainteresowanie swiece podobno byly wymieniane dwa miesiace temu silnik na zimnym silniku faktycznie pracuje troche nie rowno a potem sie stabilizuje jednak trwa to jakies 3-5 minut moze nawet krocej , dostaje lekkich drgan , a kontrolka zapala sie czasami po 3km a czasami po 40km co do kabli to sprawdze i dam ci znac a moze cewki do wymiany?.jak myslisz? pozdrawiam