Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam takie pytanko odnośnie zakupu felg...

Posiadam E92 Coupe 330xd od kilku dni w kolorze czarnym. Postanowiłem dołożyć ładne felgi ale tak do kwoty 5000. Czy może ktoś mi pomóc gdzie i jakie są polecane?? Najlepiej aby były czarne...

Pytam i Proszę o pomoc bo wcześniej do 520d kupiłem chyba jakieś chinole (na allegro) bo 3 razy w roku je prostowałem! ...W tym raz dokupywałem oponę ;(

Dzięki z góry za podpowiedź, później zamieszczę fotkę jak wygląda :) WIELKIE dzięki jeszcze raz!

Opublikowano

Siemka koleżko,

polecam c z całego serca :lol: gościa z Allegro o nazwie ALUHIT 100% satisfaction , ja zaopatruje się u niego i jest git ......

CHECK IT OUT................100% ORYGINAŁ

http://allegro.pl/show_shop.php?category=3&country=1&buy=0&shop=0&order=t&p=0&price_from=0&price_to=0&listing=0&pay=0&listing_sel=1&listing_interval=0&redir_to_search=1&string=bmw&shop_id=1830251

Pzdr.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam,

Chciałem wszystkich ostrzec przed zakupem felg u użytkownika - Alu_Felgi - sprzedającego na Allegro - http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1830251 – strona WWW - http://aluhit.org

Przedstawię moją historię zakupu felg u tego użytkownika – nich to będzie przestroga dla innych.

Szukałem porządnych felg do mojego auta i trafiłem na allegro. W aukcji felg, z której skorzystałem (a także we wszystkich innych aukcjach tego użytkownika) było napisane „FELGI TAKIE JAK NOWE BEZ ŻADNYCH WAD I SKAZ” , „FELGI ORYGINALNE 100% TAKIE JAK W SERWISIE” - taki opis przekonał mnie do zakupu. Oczywiście w rozmowie telefonicznej sprzedawca zapewnił mnie, że felgi są idealne, wyglądają jak nowe. Zakupiłem więc felgi u tego sprzedawcy z opcją płatności za pobraniem.

Po odebraniu felg, rozpakowałem je i na pierwszy rzut oka wyglądały jak nowe. Zacząłem się im dokładnie przyglądać i okazało się, że felgi były całościowo szpachlowane i malowane. Felgi mogły być prostowane, spawane – przy tak kompleksowym odnowieniu mogło się z nimi dziać praktycznie wszystko.

Dzwonię więc do sprzedawcy i mówię, że felgi były malowane – a sprzedawca mi mówi, że nigdzie w aukcji nie jest napisane, że felgi są nowe i że 90% jego felg sprzedawanych na Allegro jest szpachlowanych i malowanych. Kupując felgi za prawie 6000 zł byłem przekonany że kupuję nowe. Zacząłem sprawdzać aukcję i rzeczywiście była adnotacja „używane”. W błąd wprowadził mnie także opis aukcji „FELGI TAKIE JAK NOWE” i „TAKIE JAK W SERWISIE”.

Felgi po wielkich awanturach i problemach zwróciłem, na pieniądze czekałem bardzo długo.

Nie oddano mi kosztów przesyłki czyli straciłem – 230zł.

Niech moja historia będzie dla wszystkich przestrogą – kupując felgi u tego sprzedawcy pytajcie czy były szpachlowane i malowane. Najlepiej przesłać takie zapytanie sprzedawcy na adres email i żeby Wam odpisał w wiadomości – jest to zawsze jakiś dowód. Rozmowa telefoniczna i ich zapewnienia przez telefon nie są żadnym dowodem.

Opublikowano

to nie jest reklama- ale dla wszystkich hanysów szukających ładnych felg mogę polecić gościa na Janowie- zero reklamy- żadnej stronki -ale - robi idealnie- kolor do wyboru pełen profesjonalizm choć warsztat na oko- budka u żdzicha. Powala też cena - 70 zeta od sztuki.

Zrobiłem już 3 komplety i jest super a były naprawdę nieżle zjechane

Opublikowano
to nie jest reklama- ale dla wszystkich hanysów szukających ładnych felg mogę polecić gościa na Janowie- zero reklamy- żadnej stronki -ale - robi idealnie- kolor do wyboru pełen profesjonalizm choć warsztat na oko- budka u żdzicha. Powala też cena - 70 zeta od sztuki.

Zrobiłem już 3 komplety i jest super a były naprawdę nieżle zjechane

Ale co on robi? Prostuje, szpachluje i maluje za 70zł czy tylko maluje czy co?

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
kompletna renowacja- piasek szpachla lak proszek i piec

To naprawdę tanioszka :cool2:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 5 lat później...
Opublikowano
Hej chlopaki dopne sie do tematu, czy oryginalne felgi 220m wejda mi do standardowej E92 3.0i se? Juz kupilem Co najgorsze..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To przedlift czy polift? W polifcie może być problem z tyłu, mogą wystawać za bardzo.
3A0jS9b.png
Opublikowano
2007 przed liftem, dzis zalozylem z oponami z m3 czyli tyl 255/40/19 i przod 245/35/19 i tak, przod to jeszcze bym powiedzal ze stoi za wysoko a tyl troche trze z prawej strony. Plan jest taki kupile dzisiaj na przod 245/35/19 Michelin Pilot Sport 4 S i na tyl jakies chinskie 255/30/19 Imperial Ecosport 2. mam zamiar tez utwardzic zawieszenie ale kurcze nie mogez znalezc zeby nie bylo obnizone..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przy takich rozmiarach bedziesz mial duza roznice w srednicy kol. dsc i system sprawdzania cisnienia w oponach moga wyrzucac bledy. poza tym bedzie wygladal smiedznie. z przodu beda wieksze kola niz z tylu.
Opublikowano (edytowane)
nadrobilem lekcje i znalazlem ze profil to jest wartosc procentowa szerokosci, wiec zmienilem zamowienie na 275/30/19 tyl i 235/35/19 przod... co wy na to? Edytowane przez Thuger
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby wszystkie systemy działały prawidłowo to średnica opon między przodem a tyłem nie może być większa niż 1% czyli prawidłowe rozmiary to np. przód 235/35 a tył 275/30
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzę że kolega najpierw kupuje a później myśli - samochód, felgi, opony. Więc pozostaje kibicować i życzyć powodzenia :cool2:
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
prawidlowo to powinno byc 225/35 a tył 255/30 ewentualnie z tylu 265/30 jesli felga ma 10"

Też mogło by być ale te rozmiary są do felg 8 cali przód i 9 cali tył a kolega zakupił felgi 8,5 cali przód i 9,5 cali tył i taki rozmiar jaki podałeś był by bardziej naciągnięty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powinien styknac. przod na pewno, ewentualnie mozna dac 235, ale nic szerzej. tyl mozna dac 265. roznica bedzie akceptowalna.