Skocz do zawartości

320d serwo hamulcowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki dziwny objaw związany z hamulcami mianowicie jak trzymam wcisniety hamulec i zapele silnik to pedał powinien chyba zrobić się mięki i opaść a u mnie tak się nie dzieje. Jak wciskam hamulec raz za razem tak jak bym pompował pompką koło to słychac takie własnie syczenie jak ze zwykłej pomopki, co to moze być? Serwo pada? Hamulce tez biorą dosyc późno i trzeba mocno wcisnąć pedał ale nie wiem czy to standard czy nie bo od początku jak kupiłem samochód to tak mam. Klocki niedawno zmieniłem ale nic nie pomogło. Pozim płynu ok Może ktos miał podobnie ?

Opublikowano
trudno powiedzieć nie mierzyłem ciśnienia, ogólnie pracuje ale czy z pełną wydajnością to nie wiem, na pewno wężyki podciśnienia mam juz mocno poprzecierane więc może gdzieś puszczać, żaluzja się zamyka zaworki raczej działają
Opublikowano
tak się zastanawiam tylko jak powiązane jest podciśnienie z Vacum ze wspomaganiem hamulców, dużo samochodów nie ma podcisnienia do sterowania różnymi podzespołami a serwo hamulcowe działa wszędzie na podobnej zasadzie bo chyba własnie samo wytwarza podcisnienie, ten okrągły zbiormik przy pompie ham. chyba właśnie za to odpowiada a jak to jest w BMW?
Opublikowano
w dieslach BMW podciśnienie wytwarzane jest za pomocą pompy vacum, która pracuje w połączeniu z wydechowym wałkiem rozrządu. Wartość wydajności pompy to 0,8-1 bar. Sprawdzisz to sobie vacumometrem.
Opublikowano

GR: Proszę nie cytować całych postów dopisując jedno zdanie... zwłaszcza, jak się odpowiada bezpośrednio pod nim... tworzą się przez to, bez sensu, długie, nieczytelne posty... proszę cytować selektywnie i nie post, pod którym się od razu odpowiada.

ok dzięki za wyjaśnienie, sprawdze najpierw czy podcisnienie dochodzi do serwa bo może tam się kabel przetarł lub spadł i to jest powodem ale pomierzyc tez nie zaszkodzi :cool2:

Pozdrawiam