Skocz do zawartości

320d - Terkot na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauważyłem dziś po powrocie z trasy wprowadzając auto do garażu, że jest głośno.To znaczy pojawił się dziwny odgłos na wolnych obrotach, terkot jakby, trochę metaliczny ale nie do końca.Ustaje zupełnie po minimalnym wciśnięciu pedała gazu.Auto jeździ normalnie, wszystko wydaje się być w porządku poza tym.Co to może być?Odgłos dochodzi jakby ze spodu auta.
Opublikowano
Czy są jakieś inne objawy padniętych tych dwóch wymienionych rzeczy? Bo u mnie nic innego nie zauważyłem, żadnych drgań, w środku też nic za bardzo nie słychać (no może minimalnie mi się wydawało, że coś głośniejsze od paru dni tak jakby bardziej z tyłu, ale idąc tym tropem jak dziś rano z garażu wyciągałem, to było normalnie, zero tego terkotu),temperatura idealnie na środku, normalne przyspieszenie gdybym nie wprowadzał auta do garażu i zostawił włączonego silnika to pewnie bym nie wiedział, że coś się dzieje.
Opublikowano
Rano odpalałem auto i nic.Cisza zupełna.Teraz wróciłem z pracy, auto rozgrzane i znowu.Ale jest dzień, zajrzałem pod auto i wygląda na to, że to rura od tłumika napiernicza w coś, bo nawet gołym okiem widać, że lata.Podparłem ja na chwilkę drągiem jakimś minimalnie i błogi spokój.Czyżby jakaś guma? To tak na wysokości mniej więcej połowy przednich drzwi
Opublikowano
Wszedłem dziś pod auto i dzwoni, choć nie cały czas z tego miejsca http://img39.imageshack.us/img39/4580/zdjcie0016h.jpg - to tak od przodu ... i z tyłu http://img225.imageshack.us/img225/2221/zdjcie0014j.jpg. Spisałem nr BMW 2247658 oraz poniżej jakis inny 11.21.597.60.1.72. W realoem tego numeru nie mogę znaleźć.Co to jest? Dziękuje za pomoc.