Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawy jestem Waszej opinii o sportowych siedzeniach w BMW E9X.

Moje mają pompowane boczki, wydłużane siedzisko, regulację wysokości, pochylenia, ale nie mają regulacji podparcia lędźwiowego :duh:

Szczerze mówiąc to nie są zbyt wygodne. Nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji. Regulowałem już na wszystkie możliwe sposoby, ale zawsze po dłuższej jeździe powyżej 1 godz. czuję dyskomfort w lędźwiowym odcinku kręgosłupa, który po czasie przeradza się w ból. Trochę mnie to wkurza bo specjalnie zmieniłem furę aby miała sportowe siedzenia a tu takie rozczarowanie :oops:

Wiadomo gdybym miał auto z salonu to bym sobie je skonfigurował jak bym chciał ... ale rynek używek rządzi się swoimi prawami :)

Opublikowano

Mam takie fotele jak ty. Odczucie jest takie ze fotele sa ok ale... Fotele sa wygodne tylko jak ustawisz sobie je jako taki kubelek :) czyli nie wygodnie tylko tak bardziej sportowo.

W E46 Coupe tez mialem sportowe, plus pompowanie ledzwi. To byly fotele idealne :) poprostu perfekcja, te sa gorsze chcieli poprawic ale nie wyszlo.

Ogolnie to i tak najwygodniejsza mam w Range Roverze tam sa takie jak w serii 7 komfortowe, bombastyczne :mrgreen:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• Moderatorzy
Opublikowano

U mnie są sportowe ze wszystkimi ekstrasami. Mam nawet elektryczny reg. zagłowek i regulowana wysokość pasów. :)

I podparcie lędźwiowe też jest. W porownaniu do zwykłych fajnie trzymają na boki.

Może to kwestia odpowiedniej kombinacji ustawienia wys. fotela, kierownicy itp. Powalcz z tym

Odnoszę wrażenie, że są nawet lapsze do dynamicznej jazdy niż komfortowe w E60

Opublikowano
Mam takie same fotele. Sportowe z pompowanymi boczkami + wydłużane siedzisko itp. Jak dla mnie są idealne.... Wydaje mi się, że wystarczy dobrze pokombinować z ustawieniami i będzie OK. Może faktycznie wszystko zależy od parametrów kierowcy :lol:
Opublikowano

Kolego, a moze masz problem z kregoslupem, a nie z siedzeniami? Pojdz sobie na jakis masaz, albo na basen. Ja mam tak samo.

Pozdrawiam

Lepiej zapnij pasy, bo mozesz nie wrocic z trasy!
Opublikowano

W Rangu takie zaglowki mam, fajna sprawa i do tego jeszcze mam fotele "lamiace sie w polowie" :)

Co do Regulacji wysokosci pasa, bo Ty masz E93 dlatego to jest. W E92 jak sie nie myle opcja nie dostepna.

Niewiem jak w E90/91.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Siema,

Mam sport fotele w E46 i uwazam, ze sa idealne.

Ale jedna uwaga, moim zdaniem, sportowe fotele są po to, żeby ustawiać je w bardziej sportowej pozycji tj. fotel musi byc ustawiony bardziej jak sztywny kubel a nie jak kanapa. Ich ksztalt nie jest przystosowany do ustawiania ich w pozycji pollezacej. Zreszta osobiscie jestem zwolennikiem ustawienia fotela bardziej w pionie, zdecydowanie poprawia to mozliwosc szybkiej reakcji kierowcy.

Swoja droga zainteresowal mnie ten temat, bo wlasnie sie rozgladam za jakas 330 w E90(91) i chcialbym znalesc taka ze sport sietze:-)

Pozdr

W.

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zaczbijmy od tego, zę standardowe fotele w e9X wyglądają jak krzesło :) Sportowe wyglądają bardzo dobrze, a i podróżuje się na nich ok, pod warunkiem, że kierownik ma zacięcie sportowe i lubi takie siedzenia. Ja lubię, więc wszystko pasuje :cool2:
Opublikowano
podróżuje się na nich dobrze i komfortowo pod warunkiem ze ma się poniżej 190 cm, ja mam 197 cm wzrostu i niestety siedzisko pomimo wyciągnięcia podparcia nóg jest jednak za krótkie ;(, ale na trzymanie boczne przy dobrze napompowanych boczkach nie można narzekać