Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
A ja ciut odgrzeję: czy znacie może szpeca w województwie śląskim, najchętniej okolice Katowic który podejmie się tego za rozsądne pieniądze i będzie wiedział co robi? Mam 525 xi z 2006 roku, automat.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich. Odgrzeję, jeżeli ktoś jeszcze (tak jak np ja) miał jakieś jeszcze wątpliwości.

Dzisiaj zabrałem się za dołożenie tempomatu, koszt to manetka i opcjonalnie osłona kolumny (przód+dół). Zakodowane, działa. Pozostało tylko zmienić zegary (nie posiadałem piłeczki :)). Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, walić na PW. Jeżeli będzie tego więcej, po prostu dodam instrukcję na Forum.

Pozdrawiam, Maciej.

Opublikowano
Sorki, faktycznie mogło to tak zabrzmieć. Jeszcze za to się nie wziąłem. Trzeba zrobić mały research i cosik kupić. Próbowałem kodować ten co posiadam aktualnie, ale ni w ząb nie idzie. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To miałeś szczęście, tu kolega musiał wymieniać całe zegary. Rocznik '04 wiedz do '05 trzeba uważać bo może pójść w koszta.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Pomimo prób kodowania, na FIS'ie nic mi nie wyświetla i tak (piłeczki nie ma). Ale sam tempomat działa elegancko, tylko, że na "czuja" :)

Czaję się na zegary po lifcie, ale jeszcze muszę sprawdzić czy podejdą P&P i czy w nich przynajmniej zakoduje wyświetlacz aby pokazywał ustawienia tempomatu. Może któryś z kolegów tutaj wie coś na ten temat?

Opublikowano
Trzeba by sprawdzić na ile różni się wersja z tempomatem do tej bez, może da się na siłę wrzucić firmware od wersji z tempomatem?
Opublikowano
Sprawdziłem, że podejdzie P&P. Zakodowanie na wyświetlaczu... widziałem różne opinie. Niby działa na zegarach po 2006, innym niby działa nawet na 2004. Myślę, że poliftowe powinny to łyknąć. Jak je dorwe to zdam relację na bank :D
Opublikowano

Wczoraj kodowałem w e90 z roku 2005 natomiast aktualizacje modułów mam z 2012.

Zmieniłem 01 na 02 w TEMPOMAT_SETZ_ANZ_DAUER i nic się nie wyświetla macie jakieś wskazówki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I jeszcze do tego cytujesz moderator pod jego odpowiedzią :mrgreen:

5. Jeśli cytujesz czyjąś wypowiedź tnij cytaty. Cytuj tylko te fragmenty wypowiedzi na które odpowiadasz.

Nie cytuj wypowiedzi, zwłaszcza całości, jeśli odpowiadasz bezpośrednio po nie

Radzę się zapoznać i poprawić

viewtopic.php?f=73&t=135491

Fajnie że działa, pozdrawiam

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Do końca nie działa bo nie mam na wyświetlaczu...

Tempomat sam wkładałem, Choinkę na zegarach usuwał mi kolega dziqsek.. (kąt skrętu dodanie vinu itp.) Macie jakieś pomysły? Czy w ogóle da rade ustawić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie tak jak inni nie masz tej pileczki w zegarach.

Wymiana licznika albo jazda na czuja co nie jest ciezkie.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta.

Mam dołożoną manetkę, zakodowane fa, zaktualizowany sterownik DSC, zegary bez wskazówki, niestety nie działa tempomat, idzie to jakoś ogarnąć? Auto 525i automat, M54.

EDIT: Po wymianie zegarów na takie z tempomatem wszystko śmiga, pozostało tylko kodowanie licznika na właściwy VIN i przebieg i zmiana tarcz z angola na europe.