Skocz do zawartości

Jaki olej do wspomagania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może to proste pytanie ale muszę wiedzieć jaki olej dolać do wspomagania E36 316iBuczy mi dziwnie po ruszeniu i skręcie w lewo, póżniej (chyba jak się rozgrzeje) przestaje. Mam zamiar wymianić cały olej w układzie ale do soboty muszę jeździć, więc nie chcę czegoś przez ten czas uszkodzić(pompy lub czegoś innego). A zauważyłem że (jak na moje oko) tego oleju jest za mało tj. na tej podziałce od zakrętki ledwo sięga jej czubka. Proszę o fachową poradę bo nie wiem ile go powinno być i jaki.
Opublikowano
Dzięki o to mi chodziło. Ale czy jak pojeżdże tak kilka dni to nie siądzie inne część? Czy można narazie tylko dolać?
Opublikowano
jak kupisz 2literki to na spoko Ci styka...a płukac będziesz mógł że heej.Ja kupiłem 2 literki i mi jeden został cały.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
za zapytam sie przy okazji :8) czy to normale ze barzdo slychac wspomaganie to znaczy jak krece kierownica to jest normalne dzwieli wspomagania ale jak dochodze do konca to obroty silnika spada i brzeczy wspomaganie co to moze byc .wspomaganie sie konczy?malo plynu? :worried:
Opublikowano
za zapytam sie przy okazji :8) czy to normale ze barzdo slychac wspomaganie to znaczy jak krece kierownica to jest normalne dzwieli wspomagania ale jak dochodze do konca to obroty silnika spada i brzeczy wspomaganie co to moze byc .wspomaganie sie konczy?malo plynu? :worried:
niestety nie wiem..ale ja mam tak samo.Do końca fajerą skręcę to troszkę buczy i obraty z deka spadną.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

Niestety na 99% macie do wymiany pompe od wspomagania. Jesli wlaczacie silnik i tak wam lekko brzeczy przy kreceniu to wlasnie pompa. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką