Skocz do zawartości

czujnik zużycia klocków hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wczoraj zrobiłem autem ok 70 km, dzis wsiadam , przekręcam zapłon i zdziwienie - check control wywalił napis BREMSBELAGE , czyli klocki do wymiany ...mam pytanie czy musze wymienic tez czujnik, czy moze jest szansa,ze jeszcze żyje :worried:
Opublikowano

niekoneicznie, mi najpierw zaczał mrugać to znaczy raz sie zapalał a raz nie, odrazu te czujniki sie nie przecierają i zaczynaja działać dość szybko bo po zapaleniu sie na stałe klocków jest jescze na 10 tys jak nic. To taki bezpiecznik przed zniszczeniem tarcz.

mozliwe ze wjechałers na jakąś dziurę lub tym podobne i wyrwałeś ten czujnik lu sie wypiął lub tym podobne. ZObacz ile ci zostało jescze klocków i to ci da odpowiedz czy faktycznie klocki sie kończą czy może czujnik nawalił

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
wczoraj zrobiłem autem ok 70 km, dzis wsiadam , przekręcam zapłon i zdziwienie - check control wywalił napis BREMSBELAGE , czyli klocki do wymiany ...mam pytanie czy musze wymienic tez czujnik, czy moze jest szansa,ze jeszcze żyje :worried:

hehhe no wiesz---czujnik kosztuje ok 20 pln :) wiec nie az taki straszny pieniadz.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

dzis kupiłem w ASO jeden czujnik za CAŁE 35 zł :D , tak na wszelki wypadek, jutro sprawdze co i jak ale na 99% to tylnie klocki bo wygladają cienkawo - co do dziur- na tym naszym poligonie doświadczalnym nazwanym pieszczotliwie drogami wszystko jest mozliwe

dziekuję za odpowiedzi :)

Opublikowano
To jest smieszne troche. 35 zl za taki gowniany kawalek kabelka to jest smiech. Bez przesady przeciez wyprodukowanie tego w takich iolosciach to pewnie koszt 2 zl. I pewnie do kazdego bmw sa takie same, czyz nie ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Nie , ten czujnik co ja mam pasuje do wszystkich E32, E34 oraz do

E24 M635CSi ,E28 M5 ,E31 850Ci .

A cena rzeczywiscie smieszna . Ale to jeszcze nic - najbardziej mnie zadziwiła cena tego plastikowego paseczka obok dzwigni automatu z cyferkami i literkami P R N D 4 3 2 - 60 zł ... :duh:

Opublikowano
No ceny niektorych rzeczy mnie rozwalaja. Do e39 zaczepy do dywanikow kosztuja 5 zl plus podkladka 1 zl = 6 zl * 8 = 48 zl :) Tyle trzeba wydac, zeby nie jezdzily dywaniki. A jak chcecie kupic w ASO nowy boczek od od kierowcy np. do e39 ze skórką to musicie zaplacic 2200 zl :). Oni sa pojeban.....i.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Wiesz, ja za czujnik nowy oczywiście zapłaciłem 20zł i wcale nie uważam, że to dużo, bo za klocki dałem 200zł... Przecież te czujniki są dla naszej wygody i bezpieczeństwa.

Może nie musisz wymieniać czujnika. One działają tak, że reagują na przetarcie lub zwarcie do masy (tarczy). Więc jeżeli tylko się zwarł do masy (przetarł się tylko plastik, a nie zworka), to jest cały i po założeniu nowych klocków powinien działać.

Odnośnie śmiesznych cen się nie wypowiadam... :) bo... a lepiej milczeć :)

BTW, po wymianie klocków i czujnika kontrolka i komunikat CC (Bremsbelage) zniknie sam.

Kai