Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Te felgi z M-pakietu są The Best :)

Jedyny minus to ta zaślepka na pasy :nienie:

Stary Ty chyba nigdy nie złamałeś żadnego przepisu drogowego :?: :!: :P

Oj jeszcze byś się zdziwił :mrgreen:

Ogólnie lubię szybką jazdę, ale z głową. Dla mnie podstawą są zawsze pasy, i nie rozumiem ludzi którzy jeżdżą autem który ma mega-systemy bezpieczeństwa, a nie zapinają pasów....

Pamiętaj poduszka może uratować ci życie pod warunkiem że będziesz miał zapięte pasy, w innym przypadku może zrobić ci krzywdę...

Życzę szerokości....

Opublikowano

Też tak kiedyś myślałem, dopóki pewnego uroczego wieczoru na łuku drogi pod Siedlcami, przy lekko dżdżystej pogodzie, pewien dżentelmen nie wyjechał mi z naprzeciwka ciągnikiem siodłowym z cysterna, zamiatając tą cysterną całą szerokością jezdni.

Z samochodu wyciągali mnie przez tylne drzwi, bo przez przednie się nie dało. Gdyby nie zapięte pasy, poduchy i fakt, że uderzyłem w koło od naczepy to byłoby ze mną krucho. Problemy z plecami mam do tej pory. Dla mnie to, że ktoś nie zapina pasów może wynikać tylko z nieświadomości zagrożeń. Nie znajduję żadnego racjonalnego wytłumaczenia, oprócz lenistwa na fakt niezapinania pasów.

Choćbyś nie wiem jak dobrym był kierowcą, nigdy nie jesteś w stanie przewidzieć co zmalują inni użytkownicy drogi. Poza tym pasy przecież doskonale przytrzymują człowieka w fotelu przy dynamicznej jeździe :wink:

Opublikowano

nie oglądam takich filmów...

Moją pasją jest Freestyle na motocyklach ulicznych tzw. STUNT . Więc wypadki to moja specjalność.W trakcie jednego treningu potrafię leżeć z 20 razy, więc mam świadomość jeżeli chodzi o niebezpieczeństwo podczas wypadku. Miałem parę wypadków już w swoim życiu samochodem także. Ale czytając Waszą wypowiedź i filmik, który mi przesłaliście mogę stwierdzić, iż jesteś osobą, która wsiadając za kierownice ma tylko 1 obraz "zaraz ktoś we mnie wjedzie...!!!"

Ja osobiście relaksuje się prowadząc samochód, sprawia mi to ogromną radość i nigdy nie pomyślałem, że zaraz może się coś stać, jestem optymistą. A jeżeli chodzi o pasy to owszem zapinam poza miastem. Ogólnie temat nie do rozmów, tak mi się wydaje :)

Śmieszne tylko dla mnie jest to, że najpierw któraś osoba skomentowała moje przyciemnione szyby, że dostane mandat, a druga że używam zaślepki na pasy, choć powiedzmy sobie szczerze jest to najmniej ważne akurat, czy będzie mandat, czy zapinam pasy. Jest to temat gdzie prezentujemy swoje auta i mody w nim przeprowadzone. Takie jest przynajmniej moje zdanie :)

Opublikowano

chyba kolega co niektórych złe odebrał... ;)

mi się twoja jedynaczka bardzo podoba i szybki tez lecz fakt jest faktem trafisz złe i będziesz drapać je na poboczu i tyle. Zwróciłem uwagę na to abyś był świadom zagrożeń z tego płynących - strata czasu i obciach jeśli jedziesz z fajna panna ;) no chyba ze masz ekstra wtyki u drogówki ale w to już nie będę wnikać. :)

Ale jeśli nie lubisz dostawać jakiś uwag i wskazówek to przepraszam.

Co do reszty po części się z tobą zgodzę - jeździ każdy tak jak lubi jedni wolniej drudzy szybciej ważne aby jechać kulturalnie i nie przeszkadzać innym (do tych wolniejszych -jazda lewym pasem kiedy jest wolny prawy. A do tych szybszych - wyprzedzanie po czym wciskanie się bo jednak nie zdarzy połknąć np 2 autek na raz). ;)

A teraz czas wrócić do tematu. :)

Opublikowano

szybki to żaden problem...

są dwa sposoby

- drapanie - czego nie polecam...

- laweta - ja wybrał bym lawete...

TERF, wszsytko da się załatwić, ja jeździłem dwa lata z folią z przodu i kilka razy bylem zatrzymany przez policje, ale zawsze wyszedłem "cało" Kolega Sroma wie, jak to się robi.. :cool2: :mrgreen: :8)

Opublikowano
szybki to żaden problem...

są dwa sposoby

- drapanie - czego nie polecam...

- laweta - ja wybrał bym lawete...

TERF, wszsytko da się załatwić, ja jeździłem dwa lata z folią z przodu i kilka razy bylem zatrzymany przez policje, ale zawsze wyszedłem "cało" Kolega Sroma wie, jak to się robi.. :cool2: :mrgreen: :8)

Hipo ,jeżeli chcesz być już taki do przodu i zabawny to:

jakbyś wybrał lawetę to byś był bardzo inteligentny :), gdyż płaciłbyś nst 250 zł. Jakbyś znał się chociaż troszkę na przepisach drogowych to byś wiedział, że policja zabiera w takich przypadkach dowód rejestracyjny i musisz zrobić przegląd aby Ci go zwrócili. Ale aby Ci mogli go zabrać muszą mieć miernik ! Rzadko, którzy policjanci mają go przy sobie. Z jednej strony głupio się z nimi kłócić, ale z drugiej strony aby zjawił się miernik musi przyjechać kolejny radiowóz, więc można się zawsze jakoś dogadać. Firma, która Ci przyciemnia szyby zawsze może wypisać Ci głupi zaświadczenie, które tak naprawdę nic nie znaczy, ale jeżeli masz zaświadczenie to możesz rozmawiać o mierniku :) Wszystko jest dla ludzi!

Opublikowano

Ale jeśli nie lubisz dostawać jakiś uwag i wskazówek to przepraszam.

Po to jest forum aby dostać wskazówki! Nie wiem może ja jestem jakiś trędowaty, ale wcześniej gdy jeździłem Golfem 5 i także byłem zalogowany na forum vwgolf to nigdy nie spotkałem się z komentarzem, "złapię Cie policja i będziesz drapał, płakał, płacił... czy coś w tym stylu!" Oglądam na zdjęciach mody przeprowadzone przez jakiegoś użytkownika i komentuję, czy mi się to podoba czy nie, czy jest to fajne czy nie, a co mnie to obchodzi czy jest to legalne i zgodne z przepisami??!!

Opublikowano

no i widzisz.. nie zgadzam się z Tobą..

Laweta - prosta sprawa spuszczasz powietrze z koła i mówisz, że nie masz zapasu (ubezpieczenie)

zgadza się, dowód zabierają, ale nie koniecznie na podstawie miernika, lecz na podstawie "okleiny" która jest na szybie - może być nawet przeźroczysta, ale nie ma prawa tam nic być (chodzi o wypadki, aby szyba się pokruszyła)

Otóż zatrzymała mnie policja raz się udało, ale drugim już nie! i uwierz mi, że nie drapałem, ale Ty masz lepsze metody i dobrze, że z nich korzystasz.

(zabrali dowód / dostałem papier na przegląd z wyszczególnieniem dlaczego został zabrany dowód rejestracyjny - w tym papierze jest robiona adnotacja diagnosty - pieczątka z datą / następnie strzała do wydziału komunikacji, gdzie auto było rejestrowane po dowód rejestracyjny / oczywiście przegląd tzw. usterkowy kosztuje 20zł odbiór dowodu free)

chyba źle mnie zrozumiałeś - takie rzeczy nie powinny znaleźć się moim zdaniem na forum bo po co pisać o policji (co, kto, kiedy i jak), ale jak już chciałeś to napisałem.. - każdy ma jakąś metodę i strategię działania z policją i niech się jej trzyma :cool2:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zmiany zmiany!!

Chip w firmie Ecusoft Bielsko-Białą.

Na hamowni wyszło 198 KM i 440 Nm. Zeskanuje wykres to wrzucę. Różnica ogromna!!!

Felgi BBS RC 8j 17"

Opony Bridgestone Potenza 205/40 przód, 215/40 tył

Sprężyny od TERF'a Eibach obniżające. (Dzięki)

I efekt w pierwszym poście, nowe zdjęcia. W weekend jadę na sesje z Bunią więc będzie coś lepszego :) Oceniajcie !!

Opublikowano

no no fanie ci to siedzi (zrob zdjecie na rownej powierzchni a nie z gorki dla porownania) ;)

Felgi pierwsza klasa, chip też nieźle lecz z tym poczekam na wykresik. :D

Opublikowano

Bardzo fajny samochód. :cool2: Jedyne co jest nie w moim stylu to to "coś" w bagażniku. ;) Za to felgi to mistrzostwo świata. Zawsze "podkochiwałem" się w RC,RS i nowych LM. :) Zawsze podobały mi się złote rotory, ale muszę przyznać że przy czarnym aucie, czarny rotor robi świetną robotę. I w ogóle nigdy nie myślałem że coś poza E30 i E36 będzie tak dobrze na tej old school'owej feldze wyglądać.

Bardzo jestem ciekaw jak po takim programie ma się 120d do seryjnego 123d. Może kiedyś uda się to sprawdzić. ;)

Opublikowano
Kuba było porówanie moja beti vs Matti(200 KM) wyniki: REMIS (raz ja, raz on, byl 3 bieg ale nie pamietam kto wygral ale roznica pewnie polegała na jakości toru - jeden był troche lepszy, no i moze na szerokości opon, ja miałem szersze) ;)
Opublikowano
No to re5pect dla 120d. :) Swoją drogą Pawle, musimy się kiedyś przystawić. Chce zobaczyć ile frajdy tracę jeżdżąc serią w porównaniu do Twojej 23d. :)
Opublikowano

Dzięki, dzięki!!

Jest i wykresik: trochę pognieciony ale jest :)

A jeżeli chodzi o te BBS to dużo roboty z nimi miałem gdyż ET nie pasuje troszkę do jedynek (strasznie wystawały) i toczyłem rotory o 3mm i dalej ociera tył przy 3 osobach jak wjadę w dziurę :P przydałoby się przetoczyć o jeszcze 1-1,5 mm... wiem, że to niby osłabia felgi ale 4-5 mm nie powinno robić różnicy w wytrzymałości.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
to już widzę jakie miałeś zamiary felgowe. mi się jednak MOJE z M-pakietu bardziej podobają :) cieszę się z nich codziennie, dzięki :)