Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znajomy planuje dolaczyc do grona kierowcow ze smigielkiem i w jego imieniu mam kilka pytan o Alpine b10

Konkretnie chodzi o to auto : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67224421

Czy to realne zuzycie paliwa jakie podaje sprzedajacy?

Czy [i tu prosze mnie nie bic] do takiego auta jest mozliwosc zamontowania wtrysku gazu?

Jak wyglada eksploatacja, jakies problemy z czesciami tylu klocki sprzeglo elementy zawieszenia czy podobnie jak w 540?

Prosze o ewentualne uwagi.

Pozdrowienia

Opublikowano

Raczej nie realne zuzycie. Mozna uwierzyc w to, ze przy jeezdzie 90 km/h spali 9 litrow, nie wierze, ze zmniej. Przy duzej predkosci na autostradzie nie bedzie palil wiecej niz 13-14 litrow, ale nie 10l troche przesada.

Pewnie, ze mozna zamontowac wtrysk gazu, do kazdego mozna, te silniki przeciez niczym prawie sie nie roznia, procz pojemnosci i mocy, nawet do M5 mozesz zalozyc gaz.

No tu Ci powiem, ze wlasnie z tego wzgledu nie kupilbym ALPINY. Czesci zamiennych po prostu nie ma. Za jedna tarcze hamulcowa do B10 zaplacisz ok 1700 zl. To chyba wystarczy ;). No niestety czesci bardzo bardzo drogie, bo oryginaly.

Jesli znajomy ma duzo kasy to niech sobie kupi, ale jesli tak srednio to odradzam, to jest naprawde dla ludzi z pieniedzmi. Kupic to auto to nie problem, tylko problem je utrzymac. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Witam,

Znajomy planuje dolaczyc do grona kierowcow ze smigielkiem i w jego imieniu mam kilka pytan o Alpine b10

Czy [i tu prosze mnie nie bic] do takiego auta jest mozliwosc zamontowania wtrysku gazu?

Jak wyglada eksploatacja, jakies problemy z czesciami tylu klocki sprzeglo elementy zawieszenia czy podobnie jak w 540?

Pozdrowienia

vmax z kosmosu - B10 4.6 ciagnie 279 km/h

spalanie z kosmosu - ma palic tyle co focus 1.8 ???? :mad2: :duh:

w jakims tescie AMS spaliła ok 14 litrów ale nie udało sie zejsc ponizej 11.2 co brzmi bardzo realistycznie. jak ktos pisze - " max 12 l /100 " to jest chyba fantastą pierwszego sortu.

problemy z czesciami - wszystko co jest made by ALPINA musisz sciagac z Niemiec i raczej w podróbie ani na giełdzie nie znajdziesz :D

Znajomy Ojca miał kiedys B11 E32 3.5 i raczej narzekał na ceny , nie wiem jak jest teraz. Zadzwon najlepiej do ASO BMW i tam Cie uświadomią :D

Gaz w Alpinie....NO COMMENT - wiercic dziury w takim aucie :duh:

Opublikowano

Części do Alpiny chyba tylko z Berlina się sprowadza czy jakoś tak, w ASO to nawet chyba nie mają w ofercie takich części.

Na takie spalanie nie licz, poza tym to nie jest auto do ekonomicznej jazdy. Zresztą w ogóle nie ma sensu pytać o spalanie Alpiny.

Opublikowano
Części do Alpiny chyba tylko z Berlina się sprowadza czy jakoś tak, w ASO to nawet chyba nie mają w ofercie takich części.

Na takie spalanie nie licz, poza tym to nie jest auto do ekonomicznej jazdy. Zresztą w ogóle nie ma sensu pytać o spalanie Alpiny.

w ofercie nie mają ale np w Poznaniu ściagają dla klienta i serwisuja Alpiny

a przy duzej predkosci w autach V8 o duzej pojemnosci w spalaniu " only the sky is the limit " :D

Opublikowano
reasumując...jak na pierwsze bmw to raczej słaby pomysł

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
Jeśli kolega ma tyle kaski aby kupić to auto to myslę że stać go będzie na service w ASO .A jak chce się wyróżniać z tłumu to polecam e-31 koszt około połowy tej Alpiny za dobry samochodzik a reszta mu zostanie na ewentualny servis.
Opublikowano
ALPINA - jak zobaczylem w naglowku to az mi serce mocniej zabilo :P Ja bym bral ta z ogloszenia, oczywiscie po uprzednim super przegladzie auta. Co do gazu to troche nie rozumiem, fura za 85tys i ktos tu pyta o gaz :| nigdy nie wolno w takich samochodach montowac gazu a jesli juz zamontujesz to za rok nikt nie odkupi tej Alpiny od Ciebie nawet za 40tys :twisted2:
Opublikowano

a tak z ciekawosci : nie podeszly by tam przypadkiem tarcze + zaciski z M5 ?? podejrzewam ze tansze by byly niz orginaly alpiny .. a skutecznosc hamowania napewno nie gorsza .. poza tym to zastanawiam sie jeszcze czym rozni sie taka wlasnie alpina od seryjnej 540 ?? (nie chodzi mi o wyglad tylko o mechanike)..

ale z tym spalaniem - :mad2: , moja 320 ZAWSZE pali wiecej ;)

zastanawiam sie po co takie brednie pisac w ogloszeniu - spalanie, kogo to wogule interesuje jak sie kupuje alpine ?? .. jak sie chce jezdzic tanio i oszczednie to zawsze mozna kupic 520i i dolozyc wyglad alpiny .. a tak to potencjalnemu kupcowi bedzie trudno uwierzyc w pozostale bajki napsiane w tym ogloszeniu ..

poza tym piszecie ze kiepski samochod jak na pierwsze BMW .. a byc moze kolega trempes-a do tej pory jezdzil mercami ze znaczkiem AMG i w tej chwili postanowil sie nawrocic, na dobra droge i wlasnie tak mocnego autka szuka posrod aut ze smigielkiem ??

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Witam,

Pozdrowienia

czy przy duzej mocy czlowiek moze sie zastanwiac ile pali? Ten co tam napisal to napisal bujde ,wiadomo ze wiecej, czasami denerwuje mnie jak ktos sie pyta ile to pali , żre jak smok , wiec nie spodziewaj sie ze bedzie mało palil .Takimi samochodami prawie sie nie da wolno jezdzic , jak przycisniesz mocno to wskazowka od zbiornika momentalnie opada . To samo z czesciami , jak kogos nie stac na ASO i na czesci to proponuje sie nie pakowac w tego typu samochody

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Człowiek odsyła na strone Alpiny a tam nic się nie zgadza co do jego oferowanego modelu bo takiego nie wyprodukowali :jawdrop: ( ilość i rocznik) :nienie: [/b]
Opublikowano
Przegladając oferty na allegro i tym podobnych dochodzę do jednego wniosku. Autami sportowymi i tuningowanymi jeżdżą albo osoby w naprawdę sędziwym wieku albo kobiety... ciekawe podejście :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: