Skocz do zawartości

318i problem z odpaleniem po dolaniu uszlachetniacza castrol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.Mam problem ,a mianowicie dolałem dodatku do benzyny castrola ale nie nie patrzyłem na proporcje tylko na oko nalałem troche do baku ale miałem lekko ponad rezerwe benzyny i teraz nie moge odpalic samochodu udało mi sie na gazie odpalic i jak przełaczyłem na benzyne to odrazu gasł nawet jak na biegu jechałem.prosze pomóżcie mi .

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mozliwe ze ten dodatek w zlej proporcji dostal sie przewodow paliwowych i je przytkal, paliwo nie dochodzi i dlatego auto gasnie,

pojedz do szpeca, moze on pomoze, bo nie wiem czy zalanie wiecej benzyny pomoze przeplukac uklad

pzdr

yaz

Opublikowano

zaciekawił mnie temat wiec poszperałem w necie duzo osob leje rozne dodatki przewaznie dieselowce co do silników benzynowych byly przewaznie choc nie zawsze porazki. np:

"Zastosowałem tylko raz (e30), w sumie bez powodu, efekt piorunujący ............ rozpuściło farbę we wnętrzu listwy wtryskowej zatykając przy okazji wtryski

Od tego czasu unikam szerokim łukiem takie wynalazki, jeżeli masz LPG i obawiasz się o układ wtryskowy zawsze startuj i przejedź się co jakiś czas na Pb."

"Kiedyś użyłem "czarnego" STP do czyszczenia ukł. wtryskowych - sprawdzone - działa.. Natomiast jedna kwestia - tego typu środków ,powinno się używać PO WYMIANIE filtra paliwa, w przeciwnym razie cały syf z filtra przejdzie w układ i będzie więcej szkody niż pożytku (niestety też sprawdzone;))"

byly tez pozytywne opinie w autach z 30kk przejechane

moja rada wymien filtr paliwa bo mozliwe ze caly syf zapchal ci go!!!!!!!!!!!! jak nadal nie zatrybi to w wezykch masz syf bo wtryski masz ok bo na lpg ci chodzi

ja tez lałem stp do silnikow z lpg, czy jakies roznice? tak obroty falowały :)

teraz na orlenie leje 98 i szczerze mowiac jestem bardzo zadowolony poniewaz mialem problem z falujacymi obrotami ktore juz nie wystepuja oraz ciszej i rowniej motor pracuje