Skocz do zawartości

320d - Amortyzatory a zima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wjechałem dziś do mechanika na kanał i stwierdził że wylały mi oba prawe amortyzatory.

Teraz pytanie, czy jest sens zmieniać je przed zimą (przegląd w kwietniu), boje się że nowe po zimie znów będą do wymiany.

Jakie amortyzatory polecacie zamiast drogich sachsa?

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam mam problem z dobraniem amortyzatorów na przód do mojej [e46 320d]. Kupiłem samochód ok. rok temu wszystko było w porządku do tej chwili wymieniałem łożyska z przodu i okazało się że mam amory przednie do wymiany, samochód jest obniżony przez poprzedniego właściciela, poprzednie amorki to Delphi DG9778 ale nie mogę ich znaleźć jeśli to coś pomorze to nr. VIN WBAAL71060KE41817. Proszę o pomoc w dobraniu czegoś odpowiedniego. Z góry dziękuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli masz zawieszenie które niżej stoi od serii o 15 mm i wątpię w to ze te co teraz masz czyli z delphi były dedykowane dla Twojego rodzaju podwozia. Tu sobie wpisz nr VIN http://www.realoem.com/bmw/select.do poszukaj sobie czesc jaka Ci interesuje i bedziesz wiedział jaki ma ona numer

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Po VIN wyszło że SACHS Advantage (556 873) ewentualnie czy można było by go zastąpić czymś trochę tańszym ale coś co zda egzamin był bym wdzięczny za podanie jakieś alternatywy. Obecnie mam sporo wydatków ale najważniejsze żeby auto jeździło jak trzeba.