Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jutro rozkopie u siebie i zobaczę , a jak w i-drive ? tez się coś ustawia czy nie ?

NIE WIEM CO DO GRZANIA, SAM MAM U SIEBIE GRZANE ALE NIGDY NIE PRÓBOWAŁEM KORZYSTAŁEM PRZEZ I-DRIVA

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to w Łodzi jest firma która robi grzanie za rozsądne pieniądze, ja robiłem w e60, koszta w zależności od wersji od 700 do 900 zł (standard/karbon) za dwa fotele z montażem. Przyciski umieścili na panelu z regulacją fotela, dwa stopnie grzania - szału nie ma ale różnica zimą jest kolosalna. Strony ani adresu nie będę podawał, firma nazywa się MMaudio, reszta to wygooglowania :)
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, zakupiłem fotele z podgrzewaniem ( sporty) , wcześniej nie miałem grzania foteli. Następnie kupiłem panel włącznikami grzania foteli. Panel ten posiada trzy wejścia . Z tego co się orientuję to jedno jest do czujników partronica, drugie do DTC i trzecie do grzania foteli. Z tego to gniazda wychodzi jeden czerwony (gruby) przewód podłączyłem go do + , drugi brązowy (gruby) do masy i dwa pozostałe wg. mnie jeden na prawy fotel drugi na lewy fotel. I teraz moje pytanie gdzie podpiąć te przewody aby "odpalić" grzanie foteli. Wydaje mi się, że trzeba gdzieś je wpiąć w kostkę pod fotelem tylko nie wiem w jaki PIN. Może ktoś z kolegów wie jak to podpiąć? Z góry bardzo dziękuję!

ps.

Moderator ciągle zamyka moje posty twierdząc, że "już było" , ...... gdzie było??? Oczywiście postów na temat podgrzewania foteli jest bardzo dużo, przeczytałem wszystkie i nikt nie napisał na temat dołożenia foteli z grzaniem i z opisem ich podłączenia. Złożyłem temat odnośnie zmiany panelu KLIMATICA z przed na poliftowy - temat zamknięty bo było,.... gdzie było??? Czy Moderator czyta posty ze zrozumieniem? Oczywiście są posty na temat klimatronika ,a nie klimatika (jedynie jak przerobić klimatika na klimatronika), ale nie ma nigdzie zmiany klimatika na polift. Jedyne co zostało to "podczepiać" się pod stare posty z 2010r. Myślałem, że Forum służy pomocą i wiedzą innych użytkowników. Rozumiem , że zaśmiecanie forum wkurza modelatorów, ale tu chodzi o konkretne pytanie. Tytuł przedmiotowego postu brzmi "dołożenie podgrzewania foteli skóra" i czytając go nie widzę odpowiedzi na moje pytanie. Nie miałem zamiaru urazić kogokolwiek zwłaszcza Moderatora.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta :8)

Mam E61 LCI i zwykłe fotele materiałowe pół elektryczne GRZANE

Kupiłem też od LCI skórzaną tapicerkę Sport M Pakiet ale bez grzania. Pytanie czy dużo roboty jest żeby przełożyć maty z moich starych grzanych foteli do foteli M pakietowych bez grzania???? Wiązki i przyciski mam fabrycznie więc wydaje mi sie że nie będzie dramatu???? przerabiał już ktoś tak???

Opublikowano
Będziesz musiał rozebrać tapicerkę żeby przełożyć maty, no i dopiąć moduł do kostki pod fotelem tej żółtej.
  • 1 rok później...
Opublikowano
pytanie o podłączenie grzanych foteli w bmw e60..szukałem nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi...w aucie sa pełne zwykle elektryczne fotele bez grzania...nowe to komforty z grzaniem....proszę o podpowiedz jak ogarnąć grzanie...na pewno panel z przyciskami...jak zakodować grzanie i czy trzeba? najważniejsze jak i czy pościć dodatkowa wiązkę do nowych foteli?