Skocz do zawartości

Porada jaki silnik do Cabrio??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest to mój pierwszy post na waszym forum.

Jako ze uwielbiam auta tej marki a najbardziej zakochany jestem w e46 cabrio.

Moim dylematem jest tylko wybór silnika.

Nie jestem typem upalacza gumy na każdych światłach, choć lubię bokiem sobie czasem przelecieć jakiś łuczek;)

Auto będzie mi służyć do codziennego użytku częste wyjazdy w delegacje i teraz pytanie jaki silnik będzie optymalny...??

Ja najbardziej jestem nastawiony na silnik od 2500 do 3000cm ale czy koszty eksploatacji nie będą za duże w porównaniu do silników poniższe 2500??

Opublikowano
kupuj 3.0 albo 2.8, inne się nie opłacają. wszystkie rzędowe szóstki, nawet te mniejsze, palą prawie tyle samo co większe.
Opublikowano

I nie oszukujmy się ....takiej odpowiedzi oczekiwałem!!! Jestem już na 100% przekonany do 330ci w cabrio kolor czarny jest super ale nie konieczny ważne by był manual bo jeździłem automatem na probe wszystko spoko ale za duzo ogranicza intencje "twórcze" ...hehehe

teraz tylko upatrzenie sobie ładnej BEMKI ....

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam ponownie mam jeszcze jedno pytanie w sprawie silnika jako ze cieżko znaleśc dobre cabrio w przyzwoitych pieniadzach z silnikiem 3.0 a po za tym wyczytałęm na forum ze 330ci maja wade i popijaja duze ilosci oleju, zastanawiam sie nad silnikiem 323ci 170km ptanie jak to sie sprawóje jak jezdzi ile spala(róznica miedzy 330ci) czy moze lepiej szukac juz te 325 ale tez mało tych silników jest ...:/
Opublikowano

Ta ja Ci namieszam :)

Jeśli kabriolet to tylko z malym silnikiem. Dlaczego?

-lans w mieście tylko przy małych pędkościach,

-chcesz poczuć wiatr we włosach? nie próbuj tego pow 70 km/h

-kabriolet nie ma dachu, ktory usztywna karoserię. Żeby był sztywny ma tony stali pod pokrywą, która imituje tę sztywność. Po co wielki silnik do auta, ktere jest cięzkie i i tak nie jeździ.

A dobre M54 nie zużywa oleju ponad normę. Nie czytaj głupot na forum.

• Członkowie klubu
Opublikowano
A dobre M54 nie zużywa oleju ponad normę. Nie czytaj głupot na forum.

Zakładając, że norma to 1l\1000km ;)

Nie przesadzaj Jakub - Tobie i jeszcze może 2-3 osobom z M54B30 akurat nie wciąga oleju. Ale cała reszta, włącznie ze mną, pisze głupoty? "niewydajemiesie" :)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png