Skocz do zawartości

[325] m50b25 - Złe wtryskiwacze?

bula1000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Od kilku miesiecy jestem posiadaczem coupejki 325 z silnikiem m50 bez vanosa. Ostatnio zauważyłem że moje wtryskiwacze są białe a z tego co sie dowiedziałem powinny być zielone. Myślałem że kupiłem 325 po swpie na 320 :/ bo dla laika różnice są praktycznie niedostrzegalne. Ale przeczytałem kilka wątków odnośnie różnic między 2.5 a 2.0 i wyszło że mam 2.5 (przeływka od 2.5, kolektor, głowica, i blok fi84) tylko wtryskiwacze od 2.0.

I nie wiem jak one wpływają na silnik? A no i napewno chciałbym je zmienić na takie jakie powinny być, tylko nie wiem czy jestem to w stanie zrobić sam w garażowym warsztacie:P

• Zasłużeni forumowicze
Skoro białe to ok.W 2,0 były montowane z końcówką numeru 414 a 2,5 415.Numery masz na wtryskiwaczach.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze
W 2,0 wtryskiwacze są białe 414(nie mylić z wtryskami simensa i silnikiem na vanosie).Co do 415 to faktycznie są zielone(mój błąd),ale ich wydajność praktycznie się nie różni(jest to 1gram pb na minute przy całkowicie otwartych wtryskiwaczach).Wartości które podałeś są mocno rozbieżne bo 2,0 pracuje na 3 barach a 2,5 na 3,5 bara(sprawdz jaki masz regulator ciśnienia powinien być 3,5 bara jeżeli jest to 2,5).Ja bym tam nic nie zmieniał.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Dzieki za pomoc.

Domyślam się, że regulator sprawdzę dopiero jak wymontuje całą listwę wtryskową bo chyba dojścia łatwego do niego nie ma.

No dobra czyli jak mam same wtryski od 2.0 a regulator od 2.5 to raczej wpływu na silnik (moment, moc, spalanie) nie będzie miało???