Skocz do zawartości

Elektrycznie skladane lusterka (Fotchrom)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiala mnie jedna rzecz: Nie wiem czy zwrociliscie uwage na lusterka w e39 i e38, ze po zlozeniu (elektrycznie) lewe lusterko (po stronie kierowcy) nie przylega do konca tak bardzo jak prawe ? Tzn. minimalnie bardziej odstaje. Zastanawialo mnie to po co tak zrobili. Myslalem, ze to tylko u mnie jest tak dziwnie, podejrzewalem, ze poprzednik mogl cos kombinowac, ale jednak nie. Widze to w kazdej e39 i e38 z funkcja elektrycznego skladania. Co o tym myslicie?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Wyobraź sobie że wjeżdżasz do ciasnego pomieszczenia, z lewej strony widzisz dobrze, a z prawej nie. Sytuacja podczas parkowania na chodniku najcześciej prawą stroną. Ale zwróc uwagę również czy te lusterka, gdy są otwarte, są otwarte jednakowo - i tu może być najważniejsza odpowiedź.
Opublikowano
Ale co im szkodzilo zrobic tak, zeby sie skladaly identycznie. Po otwarciu sa tak samo ustawione.

Opublikowano
Ale co im szkodzilo zrobic tak, zeby sie skladaly identycznie. Po otwarciu sa tak samo ustawione.

Ja tez sie nad tym zastanawialem i nawet zwracam uwage czy w innych bmw tez lusterka zlozne sa nierowno. Po obejrzeniu kilku modeli stwierdzam, ze lewe lusterko zawsze troche bardziej odstaje niz prawe i tak to chyba zostalo zrobione fabrycznie.

TK

Opublikowano
Żeby odpowiedzieć sobie na to pytanie, trzeba sie zastanowić, w jakim celu lusterka zostały stworzone zamykane elektrycznie. W jakich sytuacjach się to najbardziej sprzydaje, a co przezkadza temu, aby lewe sie nie domykało całkowicie. Może dla krótszego czasu otwarcia się, gdy nagle stojac na poboczu próbujemy się właczyć do ruchu. Trudno powiedzieć.
Opublikowano
Nieprawda. Oba lusterka tak samo szybko sie otwieraja. Identycznie. Na jedno wpadlem. Gdy zamknie sie lusterka i otworzy drzwi maksymalnie do drugiej blokady to po odpowiednim ustawieniu fotela kierowcy przy otwartych drzwiach mozna patrzec do tylu. Gdyby lekko nie odstawalo to od storny pasazera widzial bym dobrze, a od mojej strony widzial bym tylnie boczne drzwi. I mozliwe, ze wlasnie po to zrobili. Ale to jest tylko moj domysl.