Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może by do ASO podjechać czy czasem nie mają takiego sprzętu zademonstrować ?

Wie ktoś ile i jakie głośniki dokładają(zamieniają) do podstawowego sprzętu?

Elektryk z ASO to ten gość co mi go poleciłeś "KoKos"

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Może by do ASO podjechać czy czasem nie mają takiego sprzętu zademonstrować ?

Wie ktoś ile i jakie głośniki dokładają(zamieniają) do podstawowego sprzętu?

Elektryk z ASO to ten gość co mi go poleciłeś "KoKos"

jeśli chodzi o Alpina wymieniają głośniki w drzwiach przednich, dokładają tweetery w słupkach (jeśli Twoje auto nie wyjechało z przystosowanym słupkiem musisz dokupić nowe osłony z "siateczką" na głośniki), naklejają naklejkę Alpine na maskownicy tweeterów, a w bagażniku montowany jest wzmacniacz.

W porównaniu z seryjnym sprzętem gra o niebo lepiej - od około roku używam. Zestaw z instalacją w ASO i dokupieniem nowych maskownic kosztował mnie jakieś 2.200 zł brutto.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

• Moderatorzy
Opublikowano
Wysłałem do BMW maila z zapytaniem o koszt doposażenia w system ALPINE Hi Fi. Cena zestawu 1400 zł :D , a cena montażu 1600 :mad2: :duh: :shock:

Czy w montażu takiego zestawu trzeba być specem nad specami, że taką cenę sobie życzą?

Czy zwykły zakład car audio sobie z tym poradzi? Mieszkam w okolicach Krakowa. Zna ktoś taki zakład?

Bo mam elektryka z ASO BMW (prywatnie) może do niego jechać?

Kolego, ten zestaw warto założyć jak się ma standardowe nagłośnienie w E90. Co do założenia to mnie zajęło to 3 h przy dość powolnej pracy :-). Każde car audio sobie z tym poradzi. Tu masz dokładnie kroko po kroku z forum z Usa http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=182752&highlight=alpine

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Powie mi ktorys kolega gdzie dokladnie jest montowany wzmacniacz, w ktorym miejscu? Zastanawiam sie tez czy za cene tego zestawu ALPINA nie skompletuje sie czegos jeszcze lepszego, fakt faktem ze przy ALPINIE jest zero kombinatoryki, wszystko idealnie powinno pasowac.
Opublikowano

Witam. Może kupował ktoś z Was w ASO plastikowe osłony na tweetery? Tak żeby wysokotonówki były już w jakiejś sensownej obudowie?

Nie chce robić w firmie CA z jakiś laminatów bo wyjdzie mnie to spokojnie 500zł. Nie wiem też czy są, a jeżeli tak to jakie, różnice pomiędzy obudową "gwizdków" z logic7 a zestawu hi-fi. Dzięki za pomoc. Jak ktoś wie to niech napisze jak z dostępnością tego i czy możliwe że każdy tweeterek tam wlizie;) no i cenka?:) Pozdrawiam.