Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Mam w mojej 3-ce navi professional z podstawowym zestawem głośników - chyba 6 sztuk jeżeli się nie mylę. Całość gra całkiem nieźle ale nie powala.

Na allegro widziałem, że można kupić poszczególne elementy zestawu Logic 7. Czy warto przy tym dłubać, a może pojechać do serwisu BMW, a może dać sobie spokój ??

Jakie są Wasze przemyślenia w tym temacie ?? Ktoś zmieniał podstawę w Logic 7, jeżeli tak to jaki to koszt i gdzie można taką modyfikację przeprowadzić za rozsądną kasę :?:

Pozdr.

Opublikowano
Trójek chyba nie ma z tym nagłośnieniem [raczej w e60], rozwiązaniem jest nagłośnienie ALPINE'a.

Tu się kolego mylisz ja mam w swojej nagłośnienie logic7 i powiem ci jedno gra to naprawdę super

Opublikowano

W e90 jest możliwość montażu logic7, ale to masakra - musiałbyć całą konsolę przednią zdejomować... Gra nie warta świeczki chyba. Opinia jest jednak taka, że po doposażeniu w alpine hifi retrofit nie zauważysz różnicy między logic7, a tym kitem jeśli nie jesteś jakimś audiofilem (a wnioskuję, że nie jesteś skoro piszesz, że ten dźwięk "nie jest zły" - ja nie słucham praktycznie na tym radiu muzyki z płyt bo po prostu się nie da - to mizeria jak stąd do Kielc...). Radio + audiobooki to max. co to radio "uciąga".

Aha, szczegóły: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=182752&highlight=alpine+kit

Opublikowano

No nie wiem, może masz jeszcze coś gorszego, ponieważ u mnie podstawowy system daje radę z CD, tylko trzeba dość mocno głośność podkręcić :D

Ten Alpine kit to rzeczywiście chyba jedyne rozsądne rozwiązanie.

Myślisz, że zwykły zakład zajmujący się montażem da radę, czy trzeba jechać do serwisu autoryzowanego ??

Masz jakiś namiar gdzie można taki kit zamówić ?

Pozdr.

Opublikowano

1. Mam podstawowy zestaw 6 głośnik + radio CD + navi prof. - LIPA :-) - w drugim aucie - Seat Leon 1P - mam jakiś tam lekko podwyższony zestaw audio i WYMIATA w porównaniu do tego z BMW :-)

2. Alpine kit można zamontować samemu - a każdy inny "warsztat" da sobie w związku z tym radę.

3. Zestaw doposażeniowy kupisz w każdym ASO - tylko wydasz trochę więcej kasy niż kupując np. przez neta (ale nie mam aktualnie wiedzy gdzie i jak teraz można to kupić - ludzie na forum pisali jakiś czas temu pamiętam - musiałbyś polookać trochę).

Opublikowano

Panowie a jakie wyszly rodzaje naglosnienia do e90? Mam navi prof. ale naliczylem wiecej glosnikow niz 6! O ile pamietam to 10 albo 11 nie pamietam czy mam dwa subwoofery pod siedzeniami bo slysze tylko swoj :D , sprawdze dzis dokladnie ile.

Koles od ktorego kupilem e90 mowil ze ma 14, ale ja sie jakos nie doliczylem, moze ktos wie gdzie moga sie znajdowac?

pozdrawiam

Lepiej zapnij pasy, bo mozesz nie wrocic z trasy!
Opublikowano
Panowie a jakie wyszly rodzaje naglosnienia do e90? Mam navi prof. ale naliczylem wiecej glosnikow niz 6! O ile pamietam to 10 albo 11 nie pamietam czy mam dwa subwoofery pod siedzeniami bo slysze tylko swoj :D , sprawdze dzis dokladnie ile.

Koles od ktorego kupilem e90 mowil ze ma 14, ale ja sie jakos nie doliczylem, moze ktos wie gdzie moga sie znajdowac?

pozdrawiam

Maksymalnie to chyba 15/16 głośników jest w wersji Individual High End (przednie drzwi -4, tylne drzwi -4, pod siedzeniami-2, na desce centralnej -1, na tylnej polce -4)

Logic 7 - jak wyżej tylko z tą różnicą, że w tylnych drzwiach tylko 2 glosniki

Wersja ze wzmacniaczem (Audio HiFi) - jw tylko bez głośnika centralnego w desce i w tylnej półce 2 głośniki i brak głośników w tylnych drzwiach

Podstawa - dwa pod fotelami, dwa w przednich drzwiach i dwa w tylnej półce

Pozdrawiam

Opublikowano

Wedlug mnie - mam podstawowe audio - glosniki w tylnych drzwiach sa zawsze.

A juz od Hifi sa nawet 4 - po 2 na kazda pare drzwi.

Oczywiscie moze to byc zalezne od nadwozia.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
nie wiem co za system maja ci co psiocza ale ja mam standard i gra to dobrze moim zdaniem, radio moglo by byc lepiej ale z cd gra calkiem fajnie i dynamicznie
Opublikowano
Wedlug mnie - mam podstawowe audio - glosniki w tylnych drzwiach sa zawsze.

A juz od Hifi sa nawet 4 - po 2 na kazda pare drzwi.

Oczywiscie moze to byc zalezne od nadwozia.

w e91 tak

w e90 zamiast w drzwiach sa w tylnej polce (jako ze w kombi jej nie ma to i nie ma tam glosnikow ;) )

nie wiem co za system maja ci co psiocza ale ja mam standard i gra to dobrze moim zdaniem, radio moglo by byc lepiej ale z cd gra calkiem fajnie i dynamicznie

ja mam hifi i jest juz calkiem niezle

w e60 mamy podstawe i tam jest bardzo slabo... wlasnie ze wzgledu na te doswiadczenia wiedzialem ze hifi to minimum

Opublikowano
To co udalo mi sie zauwazyc tak na szybko w mojej e90 to 1 na desce centralnej, 4 w przednich drzwiach, tylne drzwi 2 i w tylnej polce 2 + 2 subwoofery pod siedzeniami. Musze dokladniej popatrzec bo raczej pierwszy wlasciciel wie co sobie domawial i nie wymyslil sobie 14 glosnikow
Lepiej zapnij pasy, bo mozesz nie wrocic z trasy!
Opublikowano
To co udalo mi sie zauwazyc tak na szybko w mojej e90 to 1 na desce centralnej, 4 w przednich drzwiach, tylne drzwi 2 i w tylnej polce 2 + 2 subwoofery pod siedzeniami. Musze dokladniej popatrzec bo raczej pierwszy wlasciciel wie co sobie domawial i nie wymyslil sobie 14 glosnikow

w tylnej polce bedziesz mial 4 a nie 2 i to w sumie daje 13 - logic7

nie bylo opcji z 14 glosnikami - moze mu sie jeden dodal przez przypadek ;)

Opublikowano

Rozumiem Ciebie. Dla porównania: niektórzy są zadowoleni z mini wieży za 400zł w domu, a "wieża" za 1000zł jest dla nich świadectwem poprzestawianych klepek... Ja akurat do dźwięku przywiązuję olbrzymią wagę i uważam, że ten sprzęt - nawet jak na bazowy - w aucie z tego segmenu (i to premium) to kompletny niewypał.

Opublikowano

Dokładnie. To co dla jednych jest sufitem dla innych jest podłoga.

Mam hi-fi w e90 i gra... zadowalajaco- ale szału nie ma.

A 400 zł nie wystarczyłoby na kable do mojego zestawu kina domowego ;-)

Opublikowano
Przepraszam kolegów ze nie na temat, ale nie moglem sie oprzec, znam przypadek gdzie koles z nowka zona mieszka z tesciami, on na etacie za 1200zł, zona bez pracy, a za kase z weselicha co uzbierali kupili sprzet grajacy cos za okolo 30000zł (słownie trzydziesci tysiecy złotych), a przypadek drugi tez koles za kase z wesela bez wiedzy zony dobral jeszcze pozyczke i kupil jakas konkretna lunete (jego zyciowe marzenie, ktorym jak mowil chcial zarazic zone, ale juz nie sa razem) za podobna kwote ! :mad2:
Opublikowano
Każdy ma swoje pasje... Dla mnie i tak lepiej wydać 30k na hifi niż wydać tą kasę na alko... Czyż nie? Chociaż pasji z lunetą nie kumam :-). Podobnie zresztą jak zakupu sprzętu za 30k nie mając co do gara włożyć...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
No dobra a czy jest sens wymienić same głośniki na logic7,mam E60 na części i ma logic7 chciałem wsadzić chociaż głośniki do E81 jest sens??? wiem ,że logic7 gra super miałem w E60 bajka
Opublikowano
Same głośniki nie mają kompletnie żadnego sensu... Musisz do tego mieć wzmaka i zwrotnice - bez tego to nawet nie pociągniesz L7.
Opublikowano

W E92 przy Logic 7 mam głośników: na desce centralnej-1, w drzwiach-2, w przednim „słupku”-2, w tylnych „drzwiach” (w sumie nie wiem jak to nazwać, bo tam nie ma drzwi :))-4, w tylnej półce-2, pod siedzeniami-2, co daje w sumie, tak jak powiedzieli koledzy wyżej, 13 głośników.

Zgadzam się z przedmówcą, iż zamontowanie samych głośników mija się z celem.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wysłałem do BMW maila z zapytaniem o koszt doposażenia w system ALPINE Hi Fi. Cena zestawu 1400 zł :D , a cena montażu 1600 :mad2: :duh: :shock:

Czy w montażu takiego zestawu trzeba być specem nad specami, że taką cenę sobie życzą?

Czy zwykły zakład car audio sobie z tym poradzi? Mieszkam w okolicach Krakowa. Zna ktoś taki zakład?

Bo mam elektryka z ASO BMW (prywatnie) może do niego jechać?

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Wysłałem do BMW maila z zapytaniem o koszt doposażenia w system ALPINE Hi Fi. Cena zestawu 1400 zł :D , a cena montażu 1600 :mad2: :duh: :shock:

Czy w montażu takiego zestawu trzeba być specem nad specami, że taką cenę sobie życzą?

Czy zwykły zakład car audio sobie z tym poradzi? Mieszkam w okolicach Krakowa. Zna ktoś taki zakład?

Jak się postarasz i masz trochę manualnych zdolności to jesteś w stanie samemu to zamontować, ja właśnie tak zrobiłem. Różnica przed i po jest bardzo duża, warto w to zainwestować, oczywiście tylko jeśli sam to zmontujesz lub dasz 200-300 zł za to:)

Opublikowano

On ci to zrobi :) ja tez nad tym mysle tylko chcialbym pierwsze uslyszec jak to gra.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato