Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wczoraj przywiozłem z Niemiec BMW E34 535i '92. Jak twierdzi właściciel auto było przez rok nieuzywane. Podczas jazdy ( dokładnie podczas włanczania świateł) komputer auta oszalał. Pojawił się błąd ( symbol "!") oraz symbol świateł awaryjnych na desce. Przy okazji wszystkie zegarki pokazywały stan 0 ( tak jakby silnik był wyłączony ). Dodatkowo non stop paliły się lampy przeciwmgielne - czego nie dało się wyłączyć (choć przełącznik był wyłączony)! Zgaszeniu silnika i odczekaniu pojawił się komunikat o niskim poziomie oleju - wlałem 1 litr. Wszystko wróciło do normy. Za ok 100km ta sama historia ( tyle, że brak komunikatu o oleju). Spotkał się ktoś z czymś takim? Ma ktoś pojęcie o co może chodzić i jak co z tym zrobić? Z góry dziękuję!
Opublikowano
spotkałem się gdy komputer był przegrzewany.sprawdź czy ma dobre chłodzenie, czy koło niego nie ma dodatkowego źródła ciepła.ewentualnie jeżeli kiedykolwiek został raz przegrzany to już nic nie pomoże,trzeba wymienić procesor.
czasami się mylę
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź! W razie czego: mniej więcej ile kosztuje taki proc?? To moje 1 BMW, więc szczerze mówiąc nie mam o tych autach zielonego pojęcia. Z góry przepraszam wszystkich za lamerskie pytania, które będę napewno zadawał na forum. Pozdr
Opublikowano
Oby auto nie było po żadnej powodzi. Przeciwmgielne nie mają większego związu z resztą auta. Tym steruje włącznik, chyba, że jest jakieś spięcie w instalacji. styki w czujnikach potrafią często śniedzieć i dzieją się takie jaja jak brak oleju, płynu w chłodnicy itp. posprawdzaj styki, poczyść, popatrz czy koło komputera nie ma wilgoci, najlepiej odłącz akumulator. Mnie udało się kiedyś spalić wszystkie sterowniki od centralnego zamka, bo moduł był zalany. Powodzenia
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
Mysle, ze nie masz co sie martwic o procesor. napewno komp nie jest uszkodzony. Proponuje Ci zawiezc auto do elktryka, niech Ci poczysci wszystkie styki. Byc moze auto stalo rok nie jezdzone np na dworze, gdzie byla duza wilgoc, na stykach mogl najsc nalot rdzy i teraz cos nie laczy. Jak beemki nie sa dlugo uzywane to wlasnie takie objawy wystepuja. Masz dwa wyjscia: jechac do elektryka do sprawdzenia i wyczyszczenia, lub pojezdzic jeszcze troche i zobaczyc co dalej sie bedzie dziac. Jeszcze jedno pytanie, czy silnik zaczal jakos dziwnie sie zachowywac ? Drzec lub cos w tym stylu ? Czy moze zgasl? Moim zdaniem to nic powaznego, jesli tak jak wyzej napisal kolega: "Auto nie bylo po powodzi".!!!

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Zaniki wskazań licznika to nic innego jak usterka w samym liczniku - wymiana kilku kondesatorów, co jest częstym problemem w tych licznikach.

Co do świateł przeciwmgielnych, to obejrzyj moduł w skrzynce bezpieczników - długi czarny równoległy z węższym modułem

Opublikowano
Dziękuję wszystkim za pomoc. Walę w dym do elektryka, po za tym podłączę się pod kompa, co by uniknąć innych niespodzianek - wolę prewencyjnie zabólić za to, niż potem nie spać po nocach:) Pozdrawiam.
Opublikowano

Dobrze Cie rozumiem. Wiem jak to jest caly czas myslec o tych naszych kochanych Beemkach. Pozniej jak cos jest nie tak to nam nie daja spac ;)

Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Niepewnośc w usterkach elektrycznych wprawia w niesenność. Trzeba na takie rzeczy jednak uważac, bo żle to się czasem może skończyć. W najlepszym przypadku rozładuje jedynie akumulator.