Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem dzisiaj etui... Ładne nawet... Moje bryle wchodzą z dużym luzem...

Co Wy za okulary nosicie, że Wam się nie mieszczą :?: :!: :lol:

Ale napiszcie, po co są te dwie czarne tasiemki od śrub do wnętrza etui :?:

Bo nijak nie moge wymyslić, a będzie je widać, tym bardziej, że mam szere...

Pozdroofka

TT

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witaj,

Te tasiemki mają zapobiegać urwaniu uchwytu. Ja odciąłem je delikatnie skalpelem.

Przy normalnym użytkowaniu są zbędne., chyba że ktoś podchodzi do auta jak kowal - o co Cię nie posądzam.

Wtedy jednak żadna tasiemka nie pomoże.

Szerokości

Pozdrawiam z Poznania.

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
może pytanie będzie nie na miejscu...ale jak się to montuje?? Bo może też bym zakupił :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Zobacz link z pierwszego posta. Obrazki są.

a dziękuję...nie zauważyłem :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Panowie, mam to w X1 (było w pakiecie) ale jak dla mnie funkcjonalnośc tego schowka jest poki co zerowa, wchodzą tam tylko jekieś takie płaskie okulary, ani moje (a nie mam żadnych przesadnych rozmiarów gogli) ani mojej żony niestety nie, więc ostrzegam, że możecie swoich ulubionych okularów tam nie zmieścic, oczywiście schowek może służyc na inne drobne rzeczy.

pozdrowionka

Opublikowano
Witam, dzis zabralem sie za montaz etui, niestety wyglada na to, ze jest ono nieco szersze niz miejsce po uchwycie i nie chce wejsc, czy tez mielscie taki problem? Czy to moze byc wina tego, ze mam szyberdach?
Opublikowano
Witam, dzis zabralem sie za montaz etui, niestety wyglada na to, ze jest ono nieco szersze niz miejsce po uchwycie i nie chce wejsc, czy tez mielscie taki problem? Czy to moze byc wina tego, ze mam szyberdach?

Pomoze ktos? :)

Opublikowano
Patrząc na realoem to nr uchwytu jest taki sam dla wersji z szyberdachem, jak i bez. Poza tym na fotce na stronie tego tematu etui jest zamontowane do auta z szyberdachem, tymczasem u mnie etui nie wpasowuje sie w to wglebienie w podsufitce, jest szersze okolo centymetra, półtora. Zastanawiam sie czy wpasowac go tam "na sile"?
Opublikowano
mi też się wydawało około centymetra za duże (patrząc od środka to śrubka od strony przedniej szyby), ale przykręciłem i się wpasowało :wink:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Problem został dość brutalnie rozwiązany przy pomocy szlifierki :) Zeszlifowalem uchwyt o kilka mm by się mieścił :) Na szczęście wyszło to całkiem estetycznie.
Opublikowano
No tak, ma sens, jeśli masz wadę wzroku i do jazdy zakładasz okulary, dzięki temu widzisz. Przeciw słoneczne można położyć gdzieś indziej.
Opublikowano

51 16 7 842 970 Czarny

51 16 2 992 462 Beige

51 16 2 992 461 Szary

Na realoem.com masz podane numery wszystkich możliwych części do BMW :)

• 1 rok później...