Skocz do zawartości

318i czym uciszyć huczenie dyfra

netoperek2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie:

Czy można coś zalać do dyfra aby przestał huczeć?? Pytam dlatego ,że nie mam kiedy autka na wymianę dyfru zostawić :/ no potrzebuje autko bo bez autka ani rusz a tu robota na cały dzień :cry:

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"

Siema

Z tego co wiem nic z tym nie zrobisz poza wymiany na nowy dyfer. A napewno on jest sprawca halasu mi swego czasu tez huczalo i panowie z serwisu BMW w Mikołowie twierdzili ze na 100% pad dyfer a sie okazalo ze winne byly tylne lozyska. Wiec moze warto sprawdzic dokladnie. Mi serwis wycenil koszt nowego dyfra wg ich katalogu na -----> 5300zł :mad2: :mad2: :mad2: Tak ze dobrze ze sie tematem zainteresowalem bo mialbym zonka w postaci 5300zl a koszt lozysk z robocizna wyniosl 500zl w zaprzyjaznionego mechanika :):)

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Założyłem podobny temat na elektrodzie w dziale mechanika i też mi odpisano że nić się nie da z tym zrobić(ja pytałem o możliwość kasowania luzu na dyfrze).Jeżeli chuczy to nie ważne czy jest tam olej czy trochę go brakuje nic to nie zmieni.Co do samej wymiany dyfra to roboty z kanału jest raptem na 2 godziny.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

mi też huczało. Odgłosy dochodziły z okolic dyfra przynajmiej tak mi się wydawało a jak podniosłem auto do góry okazało się ,że to łożysko tylnego koła. Zgodzę się z poprzednikami ,że jeżeli bezpośrednio słychać z dyfra mogą to być tylko łożyska a nie sama przekładnia. Co do sposobu wyciszenia mostu, jak jeszcze miałem w szkole praktyki w PKSie mechanicy w swoich dużych fiatach stosowali trociny z olejem ale efekt podobno krótkotrwały. Z tego co opowiadali co niektórzy kiedyś tak "wyciszali" mosty przed sprzedażą . :P oczywiśnie nie próbójcie robić tego

panowie ale dyfr mozna uciszyc :wink:

przeciez lozyska mozna wymienic :mrgreen:

Oczywiscie warto sie bawic w regeneracje dopiero w dyfrach ze szpera :D

Ps jakby ktos chcial sprzedac halasliwy dyfer ze szpera 3,15 to chetnie kupie :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D