Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam zamiar kupic rozbite BMW M3 M POWER 3.2 SMG 2004 uderzone jest w przód blacharka jest średnio pognieciona ale z tego co mi mówił sprzedawca,zerwana jest chyba pół oś i coś ze skrzynioą biegów jest nie tak bo słychać że wbija bieg ale nie przekazuje na koła,silnik pali ponoć normalnie tak że chciał bym wiedzieć czy warto wogóle ładować sie w takie coś po weekendzie mam jechać oglądać ją z mechanikiem to bede wiedział wiecej,dajcie znać co o tym myslicie.
Opublikowano
witam mam zamiar kupic rozbite BMW M3 M POWER 3.2 SMG 2004 uderzone jest w przód blacharka jest średnio pognieciona ale z tego co mi mówił sprzedawca,zerwana jest chyba pół oś i coś ze skrzynioą biegów jest nie tak bo słychać że wbija bieg ale nie przekazuje na koła,silnik pali ponoć normalnie tak że chciał bym wiedzieć czy warto wogóle ładować sie w takie coś po weekendzie mam jechać oglądać ją z mechanikiem to bede wiedział wiecej,dajcie znać co o tym myslicie.

zrób dużo zdjęć: z każdej strony, komorę silnika i koniecznie od spodu na podnośniku. wtedy będzie można cokolwiek powiedzieć.

Opublikowano
Jak już obejrzysz to napisz lepiej na mforum.com.pl bo tutaj użytkowników M3 jest bardzo niewielu. Pzdr.

z drugiej strony, S54 3.2 nie różni się tak strasznie od normalnego M54, a skrzynia SMG występuje też w normalnych E46. na pewno nie na poziomie abstrakcji takim jak ocena rozbitka. a tutaj power-userów E46 jest znacznie więcej :cool2:

Opublikowano
z drugiej strony, S54 3.2 nie różni się tak strasznie od normalnego M54, a skrzynia SMG występuje też w normalnych E46. na pewno nie na poziomie abstrakcji takim jak ocena rozbitka. a tutaj power-userów E46 jest znacznie więcej :cool2:

Skrzynia SMG w 325 czy 330 jest inna niż ta w M3 więc skoro jest forum gdzie znajdują się w większości pasjonaci i użytkownicy takiego modelu to jasne, że lepiej od razu tam zapytać, może ktoś nawet będzie znał auto, którym kolega jest zainteresowany.

• Członkowie klubu
Opublikowano

MOD: Przestańcie w końcu się cytować nawzajem, całe posty, jak piszecie jeden pod drugim. Dzięki.

Tworzą się tak tasiemcowe posty, a zazwyczaj dopisywane jest tylko jedno zdanie.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Biegi mogą się nie włączać bo M-ka ma czujnik otwarcia przedniej pokrywy... SMG nie ruszy, jeśli widzi, że pokrywa jest otwarta... po wrzuceniu biegu, wyświetlacz kilka razy mrugnie i przełączy z powrotem na N... może być słyszalne tyknięcie ale tylko tyle... miałem taką uderzoną i problemów nie mało ale dało radę zrobić :) jednak ASO Cię nie minie... części do tego modelu na rynku wtórnym... jak na lekarstwo...